Pražská ČSSD vyzvala TOP 09 k sestavení jednobarevné vlády na radnici

26.03.2012 20:01

EXKLUZIVNĚ Krize v Praze je znovu na spadnutí. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, na svém pondělním zasedaní krajský výkonný výbor ČSSD vyzval TOP 09 k vytvoření jednobarevné "vlády" na radnici hlavního města.

Pražská ČSSD vyzvala TOP 09 k sestavení jednobarevné vlády na radnici
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Na Vinohradech se tradiční ples ČSSD konal poprvé

"Ano, toto jsme skutečně učinili," řekl ParlamentnímListům.cz jeden ze členů KVV. "Vyzýváme TOP 09 k ukončení stávající koalice a vytvoření jednobarevné vlády," doplnil náš vysoce postavený zdroj, který si nepřál být jmenován. Vše podle informací naší redakce souvisí s děním kolem odposlechů exprimátora Pavla Béma a lobbisty Romana Janouška.

"Zastupitelé za ČSSD a krajský výkonný výbor Praha vyzývají zastupitele za TOP 09 k ukončení koalice s ODS na magistrátu a zároveň nabízí jednání o utvoření menšinové rady pouze za účasti TOP 09," sdělil ParlamentnímListům.cz oficiální verzi Miroslav Poche (ČSSD), pražský zastupitel a člen Výboru pro územní plán a Výboru pro hospodářskou politiku a informatiku hlavního města Prahy.

Pražská TOP 09 o tomto počinu byla již v neděli večer informována. "Víme o tom, ovšem vyjadřovat se nebudeme, protože jsme tu výzvu dosud neobdrželi. Těžko lze tedy reagovat. Pokud sociální demokraté výzvu doručí, se svým postojem pak samozřejmě veřejnost seznámíme," uvedl na dotaz redakce František Laudát - bývalý předseda pražské TOP 09, současný poslanec. Jak dodal, Zdeněk Urban, jeho nástupce na šéfovské pozici v Praze, taktéž má prý zatím pouze kuloárovou informaci.

Pro exprimátora Pavla Béma nebylo zřejmě pondělí dobrým dnem. Večer ho vyzval k rezignaci z poslaneckého mandátu také premiér Petr Nečas (ODS). Zároveň mu doporučil odchod z ODS (ZDE). Bém je na dovolené a pouze vzkázal, že rozhodnutí si chce nechat projít hlavou (ZDE).

V pondělí večer Bém oznámil, že na šest měsíců opouští ODS.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: ahe, tan

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…