Pražská TOP 09 má další problém. Hudeček dosadil muže, který utrácí desítky tisíc

03.09.2014 12:35

EXKLUZIVNĚ Pražský primátor Tomáš Hudeček by měl vysvětlit situaci v Útvaru rozvoje hl. m. Prahy (URM), do jehož čela dosadil sobě blízkého Tomáše Ctibora a prosadil mu i razantní zvýšení platu, který převyšuje i plat ministra. Měl by Pražanům také vysvětlit, jak se v URM hospodaří a proč při nejvyšším počtu zaměstnanců v historii je třeba zadávat práce externistům, mezi nimiž nechybí ani bývalý primátor Jan Kasl.

Pražská TOP 09 má další problém. Hudeček dosadil muže, který utrácí desítky tisíc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomáš Hudeček

Anketa

Která strana nejvíc vybouchne v komunálních a senátních volbách? Kde bude největší zklamání ze zaostání za očekáváním?

6%
52%
1%
21%
14%
1%
4%
0%
hlasovalo: 23155 lidí

Před blížícími se komunálními volbami se pražský primátor Tomáš Hudeček chlubí z plakátů takřka na každém sloupu, co všechno pro obyvatele hlavního města z pozice prvního muže udělal. Rozhodně už ale politik TOP 09 nedává na odiv, jak do vysokých funkcí dosazuje lidi sobě blízké, jaké horentní platy jim dokáže prosadit, proč mu nevadí jejich konflikt zájmů, nebo to, že se externě zadávají práce subdodavatelům, i když je na ně celý útvar inženýrů.

ParlamentníListy.cz získaly informace i doklady o tom, jak to chodí v Útvaru rozvoje hlavního města Prahy, do jehož čela primátor Tomáš Hudeček dosadil Tomáše Ctibora. Primátor mu měl prosadit plat 120 tisíc korun, tedy vyšší než má kupříkladu ministr, a to přesto, že ředitel Tomáš Ctibor nemá dokončené vzdělání v oboru ani inženýrskou autorizaci a dokonce dále podniká v oboru velmi blízkému jeho činnosti na magistrátu ve firmách C.T. Development, s. r. o.

Štědré odměny pro exprimátora Kasla i poslance Gabala

Útvar řízený Hudečkovým mužem Tomášem Ctiborem má více zaměstnanců než kdykoli v minulosti, přesto práci, na kterou má celý útvar inženýrů, externě zadává subdodavatelům. Při té příležitosti je dobré se začíst do přehledu mimořádných odměn přiznaných lidem vedených na dohodu o pracovní činnosti. Mezi takto odměněnými nechybí dle přehledu ani exprimátor Jan Kasl, který také kandiduje v komunálních volbách, s částkou ve výši 70 tisíc korun, Ivan Gabal či architekt Petr Štěpánek (nejedná se o lídra TROJKOALICE-pozn. red.) shodně se 60 tisíci korunami.

Na odměnách tedy URM rozhodně nešetří, ačkoli výsledky vidět nejsou. Pořád se ještě čeká na nový územní plán, který měl připravovat mimo jiné i architekt Roman Koucký, jenž zde pracoval už i za tolik kritizovaného bývalého primátora Pavla Béma. Primátorem Hudečkem dosazený ředitel Tomáš Ctibor na sobě a svém okolí nešetří ani jinak. Jak ukazuje faktura, mohou si dopřát na čajových dýcháncích ty nejluxusnější čaje na světě, za něž bez uzardění vyplatí z prostředků hlavního města přes 16 tisíc korun.

Pražský primátor Hudeček má co vysvětlovat

Tomáš Ctibor si od Útvaru rozvoje hl. m. Prahy nechal rovněž proplatit odměnu za moderování ve výši 4 tisíce korun, jak dokládá faktura. Možná více než plakátky rozmístěné po celé Praze by obyvatele Prahy zajímalo, co vede primátora Tomáše Hudečka z TOP 09 k tomu, aby si do vysokých funkcí dosazoval lidi sobě blízké bez potřebné inženýrské autorizace, zato s horentním platem. A také to, proč je třeba vydávat téměř milion korun na externisty, když je na potřebné práce útvar plný inženýrů.

Možná na tom primátor Tomáš Hudeček neshledává nic špatného, když mu podle jeho dřívějších vyjádření nevadila kampaň pražského magistrátu, který se už od června na plakátech v ulicích chlubí pod heslem „Víte, že...“ úspěchy města. Podle Transparency International je to fakticky předvolební kampaň TOP 09, která metropoli vládne, hrazená z peněz hlavního města. Díky ní získává v Praze vládnoucí strana TOP 09 jasnou výhodu oproti ostatním kandidátkám.

Originální dokumenty jsou ZDE, ZDE, ZDE, ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …