Pražští radní obměnili dozorčí radu dopravního podniku

29.11.2011 14:24

Pražští radní vyměnili několik členů dozorčí rady pražského dopravního podniku. Z orgánu odvolali tři starosty z ODS Milana Richtra, Dalibora Mlejnského a Marka Ječménka a dále bývalého náměstka primátora Antonína Weinerta (ČSSD). ČTK to dnes řekla mluvčí pražského magistrátu Tereza Krásenská. Nahradit by je měli noví zástupci ODS a TOP 09 spříznění s novou koalicí na pražské radnici.

Pražští radní obměnili dozorčí radu dopravního podniku

 V dozorčí radě zatím zůstane její současný šéf a ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD), poslanec David Vodrážka (ODS) a zastupitel Pavel Hurda (ODS), který patří k okruhu lidí kolem pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS). Větší zastoupení v dozorčí radě získá TOP 09. Kromě současných zástupců Jiřího Pařízka a Jiřího Nouzy by tam měl zasednout také zastupitel Michal Štěpán. Nové členy bude mít také ODS.

Vítězství primátora Svobody?

Personální změny v dozorčí radě Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP) se po událostech na magistrátu z minulého týdne očekávaly. Šéf pražské ODS Boris Šťastný minulý týden nejprve navrhl vypovědět dosavadní koalici s ČSSD. O budoucí spolupráci chtěl jednat s TOP 09, primátor Svoboda jej ale předběhl a ve čtvrtek ráno překvapivě podepsal s TOP 09 koaliční smlouvu.

Richter, Mlejnský a Ječmének bývají spojováni s minulým vedením města a také s lidmi kolem Šťastného. S těmito lidmi měl primátor Svoboda v minulosti spory. DPP je největší městskou firmou, ročně dostává z rozpočtu hlavního města více než deset miliard korun.

Související: 

Primátor Svoboda: Pan Šťastný se snaží za každou cenu dezintegrovat pražskou ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …