Před Hegerovým úřadem vrcholí kampaň odborů za vyšší platy

07.12.2011 9:21

Odbory lékařů, sester a dalších zdravotníků z nemocnic ukončí dnes před úřadem ministra Leoše Hegera (TOP 09) měsíční kampaň Zůstáváme, splňte sliby, ve které ministrovi připomínaly slib zvýšení platů v nemocnicích příští rok o deset procent. Heger nabídl od ledna 6,25 procenta, to odborům nestačí. Vytvořily Zdravotnickou trojku, dohromady zastupuje 48.000 odborářů, více než polovinu personálu nemocnic.

Před Hegerovým úřadem vrcholí kampaň odborů za vyšší platy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Odboráři přinesou ministrovi své Prohlášení jako poslední ze série dárků a vytvoří živý řetěz kolem budovy. Organizátoři očekávají zhruba 300 lidí.

Pacienti mohou bý v klidu, do Vánoc

Mítinky se od 7. listopadu do 7. prosince konaly postupně ve všech krajích. Ve dnech, kdy mítink nebyl, dostal ministr od odborářů připomínací dárky - první byla obří kopie únorového memoranda, kterým vláda slíbila zdravotníkům zvyšování platů, a velký budík nastavený na pět minut po dvanácté. Zatím posledním dárkem byla mikulášská nadílka, ministr dostal vedle ovoce také brambory a uhlí, aby prý se polepšil.

Situaci si chtějí odboráři vyjasnit s Hegerem za přítomnosti premiéra Petra Nečase (ODS). Na tento týden jim prý premiér slíbil schůzku. Heger tvrdí, že v úhradové vyhlášce pro příští rok jsou peníze i na zvýšení platů, odbory shodně s nemocnicemi tvrdí opak.

Po mítinku se sejdou na poradě předsedové Lékařského odborového klubu - Svazu českých lékařů a rozhodnou o případném přitvrzení akcí. Do Vánoc by měli pacienti mít klid, omezování péče bude nejdřív po Novém roce. Akce ale musejí ještě schválit ostatní členové Zdravotnické trojky - Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče a Profesní a odborová unie zdravotnických pracovníků.

Související:

Pochcípáme na ulicích, znělo Zlínem. Nevraživost vůči Hegerovi sílí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…