Premiér ocenil období komunistických sviní, děsí se Macek

24.09.2013 11:04

Premiér Jiří Rusnok udělil spisovateli Pavlu Kohoutovi ocenění za celoživotní dílo. Glosátorovi politického dění Miroslavu Mackovi tím bezmála otrávil den. Ocenil tím totiž i léta, ve kterých Kohout tvořil tedy i totalitní léta padesátá.

Premiér ocenil období komunistických sviní, děsí se Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Premiér Rusnok udělil spisovateli a dramatikovi Pavlu Kohoutovi Čestnou plaketu předsedy vlády za celoživotní dílo a přínos pro českou literaturu. Za přínos pro českou literaturu? Budiž, to je věc vkusu. Ale za celoživotní dílo? To premiér oceňuje jeho činnost v těch nejhorších 50. letech, kdy Kohout zdaleka nepatřil mezi nejmenší komunistické svině? Fuj!" děsí se Macek.

Ocenění čestné plakety se zrodilo v roce 2008. Čestnou plaketu udílí premiér na základě vlastního uvážení. Od bývalého předsedy vlády Mirka Topolánka (ODS) ji dostali i bratři Mašínové. Kohout ji obdržel u příležitosti svých osmdesátých pátých narozenin. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…