Prezident Zeman právě telefonoval s Robertem Ficem. A my víme, co mu řekl

25.09.2015 11:54

VÍME PRVNÍ Český prezident Miloš Zeman, jak ve čtvrtek již prozradil, před několika okamžiky telefonicky hovořil se slovenským premiérem a svým dlouholetým přítelem Robertem Ficem. Chtěl mu tak vyjádřit podporu a obdiv za nesmlouvavý postoj k unijním kvótám na přerozdělování uprchlíků.

Prezident Zeman právě telefonoval s Robertem Ficem. A my víme, co mu řekl
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman na setkání s občany

Prezident Zeman dlouhodobě odmítá kvóty na přerozdělování uprchlíků mezi jednotlivé členské státy Evropské unie bez ohledu na to, jak budou tyto kvóty vysoké. V té souvislosti se rozhodl podpořit svého dávného přítele a slovenského premiéra Roberta Fica v jeho stejně tak tvrdém a nesmlouvavém postoji.

Premiér Fico se totiž na rozdíl třeba od české vlády nehodlá dle svých slov smířit s násilným přehlasováním některých států a povinným zavedením kvót. Před těmi chce svůj stát bránit třeba i soudně a za cenu sporů s Evropskou unií.

Prezident Miloš Zeman mu chtěl vyjádřit obdiv za jeho odvahu a statečnost, a proto mu v pátek před polednem telefonoval. Že se hovor obou spřátelených státníků již uskutečnil, potvrdil ParlamentnímListům.cz hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pan prezident telefonicky hovořil s předsedou vlády Slovenské republiky Robertem Ficem ve věci uprchlické krize v Evropě. Pan prezident Robertu Ficovi blahopřál k odvaze a statečnosti a vyslovil předsedovi vlády Slovenské republiky svou osobní podporu,“ sdělil pro ParlamentníListy.cz Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …