Prezidentské volby se v lednu nestihnou, myslí si Gazdík

22.12.2012 18:39

Podle předsedy poslaneckého klubu TOP 09 a STAN Petra Gazdíka se nestihne lednový termín prezidentských voleb. Pokud jeho tip vyjde, považoval by to ale za velkou ostudu.

Prezidentské volby se v lednu nestihnou, myslí si Gazdík
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany Starostové a nezávislí Petr Gazdík

„Vidím to padesát na padesát, ale protože jsem tradičně mírný skeptik, vidím to spíš, […] že nebudou v tom lednovém termínu,“ uvedl k prezidentským volbám v pořadu Pressklub na Frekvenci 1.

„Tady v republice bylo už situací…“ vzpomínal Petr Gazdík na odložení voleb kvůli poslanci Miloši Melčákovi. „V naší republice je možné takřka cokoliv,“ dodal. „Byla by to velká ostuda.“

Kandidátem TOP 09 na prezidenta je Karel Schwarzenberg. Přesto Gazdík vyjádřil i sympatie k Vladimíru Franzovi. „Když jsem seděl v sobotu u nás v hospodě na zabijačce, tak mi jeden host říkal: „Tož, zvolme toho Franza!“ vzpomínal. „Já si pana profesora Franze vážím, je to intelektuál, člověk ve svém oboru na špičkové úrovni,“ chválil ho.

Gazdík také připustil, že kdyby Česká republika měla nakonec Franze za prezidenta, pomohlo by to jejímu „marketingu“ a více by se o ní mluvilo. „Určitě marketing v naší republice funguje. Podívejte se na Věci veřejné a co udělaly s vládou,“ rýpnul si do bývalého koaličního partnera. „Pak se ukázalo, že je to velmi korupční projekt, ale marketingově dobrý,“ dodal.

Moderátor Luboš Xaver Veselý se poslance vyptával i na Vánoce. „Já jsem člověk velmi konzervativní, takže naše Vánoce budou velice tradiční,“ popsal Gazdík. Půjde prý s dětmi na hřbitov a pomůže ženě se smažením kapra. „Pak se večer společně pomodlíme,“ doplnil.

A co by si přál k Vánocům? „Já bych chtěl klid, pohodu,“ prohlásil a dodal, že by také rád viděl svoji tchyni jen jednou za večer a ne čtyřikrát. „Minulý rok jsem jí dal na DVDčku výborný francouzský film Drž hubu,“ uzavřel neobvykle ostře.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…