Příbramský starosta a senátor Řihák povede středočeskou kandidátku ČSSD

04.07.2012 20:50

V čele středočeské ČSSD v podzimních krajských volbách bude stát senátor a příbramský starosta Josef Řihák.

Příbramský starosta a senátor Řihák povede středočeskou kandidátku ČSSD
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Rozhodla o tom dnes mimořádná krajská konference středočeských sociálních demokratů v Praze. Řihák v čele kandidátky nahradí bývalého hejtmana Davida Ratha, který je vazebně stíhán kvůli přijetí sedmimilionového úplatku.

Vybíralo se přitom ze dvou osob, při čemž velké šance byly přisuzovány Rathovo nástupkyni Zuzaně Moravčíkové. Volilo se i nové vedení krajské organizace. Zbytek kandidátky budou středočeští sociální demokraté sestavovat 12. července.

 

Výzva stranického ústředí

Krajská konference byla svolána po výzvě stranického ústředí, aby středočeská ČSSD vyvodila odpovědnost za Rathovu korupční aféru.

Delegáti kromě kandidáta na hejtmana volili i nové vedení středočeské ČSSD. Předsedou se stal nymburský starosta a hejtmančin náměstek Miloš Petera. Ve funkci vystřídal Richarda Dolejše, který byl v minulosti označován za Rathova blízkého spolupracovníka. Ten se o funkci předsedy znovu neucházel, prý nechce fungovat jako "špunt, který by bránil změnám".

Petera měl dva protikandidáty - hejtmančina náměstka pro zdravotnictví Zdeňka Seidla a čáslavského místostarostu Jiřího Havlíčka. V tajné volbě ale získali méně hlasů.

 

reklama

autor: ahe, olb

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…