Primátor Svoboda dostal další dvě nominace na šéfa pražské ODS

19.01.2012 6:10

Pražský primátor Bohuslav Svoboda získal dnes večer další dvě nominace na post předsedy ODS v Praze. Podpořili ho občanští demokraté v Praze 1 a 2. ČTK to řekly předsedkyně obou oblastí. Svobodu dosud nominovaly všechny tři sněmy, které se zatím konaly. O předsedovi definitivně rozhodne regionální sněm strany, který je naplánován na 30. ledna.

Primátor Svoboda dostal další dvě nominace na šéfa pražské ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda

Podle předsedkyně ODS v Praze 1 Jaroslavy Janderové nominaci pro primátora schválily tři čtvrtiny přítomných delegátů oblastního sněmu. Podle očekávání získal Svoboda podporu také od své domovské Prahy 2, které šéfuje radní hlavního města Aleksandra Udženija. ODS v druhém pražském obvodu se shodla rovněž na nominacích na dva místopředsedy. Na post prvního místopředsedy doporučila šéfa ODS v Praze 5 a náměstka ministra financí Zdeňka Zajíčka, na post řadové místopředsedkyně pak poslankyni a bývalou starostku Prahy 2 Janu Černochovou.

Nečas Svobodu podporuje

Nominaci na předsedu Svoboda už v úterý získal od Prahy 13. Do konce příštího týdne se sejde zbylých 12 sněmů. Svoboda má podporu i předsedy ODS a premiéra Petra Nečase. "O zájmu kandidovat jsem Petra Nečase informoval, probírali jsme to spolu a mohu říci, že to má jeho podporu," řekl Svoboda České televizi.

Svou kandidaturu Svoboda oficiálně ohlásil tento týden. V dopise, který rozeslal všem 15 oblastem pražské ODS, zároveň vyzval k obměně dosavadních místopředsedů. Prvním místopředsedou je nyní Svoboda, další místopředsednické posty zastávají bývalí primátorští náměstci Rudolf Blažek a Pavel Klega, dále ministr životního prostředí Tomáš Chalupa a současný náměstek primátora Josef Nosek.

Dosavadní šéf pražské ODS Boris Šťastný už na začátku prosince oznámil, že svou funkci k 30. lednu složí. Rozhodl se tak poté, co se primátor Svoboda bez jeho vědomí dohodl na koalici s TOP 09 v pražském zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…