Pro "kmotra" Oulického není nic problém. Ani zpětné povolení černé stavby

07.11.2011 21:27

Podnikatel a vlivný člen ODS Patrik Oulický si při zvelebování svého domu v Moravanech na Ústecku s předpisy hlavu neláme. Na příkaz stavebního úřadu už zboural zastřešený vjezd, který byl postavený načerno, další nákladné stavby ale úřad schvaloval zpětně.

Pro "kmotra" Oulického není nic problém. Ani zpětné povolení černé stavby

Podle květnového rozhodnutí musel Patrik Oulický, kterého mnozí kvůli jeho mimořádnému vlivu přezdívají „kmotr ODS", zbourat i staré opěrné zdi, které zasahovaly i na území CHKO České středohoří. Toto území přitom spadá do třetí zóny ochrany, což znamená, že zde mohou být postaveny pouze jednoduché budovy pro lesníky a zemědělce.

"Všechno jsem to dělal přesně podle toho, co mi uložil stavební úřad," hájil se pro server iDnes.cz Oulický.

Místo zastávky stodola

Místo malého vjezdu velikosti autobusové zastávky proto podnikatel postavil vjezd se zdmi velikosti stodoly a podle stavebního úřadu je vše v pořádku. Ekologům z CHKO ale vadilo právě to, jak byly zdi masivní. Zda na nich provedl nějaké úpravy podnikatel neřekl.

Správa CHKO byla první, kdo počátkem září 2008 přišel na to, že Patrik Oulický buduje své sídlo bez řádného povolení. Podle tehdejší šéfky Správy CHKO České středohoří Markéty Peřinové vnesl svou nepovolenou stavbou cizorodé prvky do architektonicky zachovalého vesnického prostředí.

Stavební úřad v Trmicích obratem zahájil řízení o odstranění staveb. Původně totiž měly být kromě vjezdu odstraněny všechny černé stavby včetně luxusního bazénu. Těstě před vynesením konečného rozhodnutí ale náhle případ úřadu v Trmicích odebral krajský úřad, který ho na přání Oulického postoupil ústeckému magistrátu, s nímž má „kmotr" Oulický dobré styky.

Související:
Oulický vyvázl. Nedostane ani pokutu
Podnikatel Oulický z ODS načerno stavěl v CHKO
Oulický se dál koupe v bazénu a hraje tenis uprostřed CHKO 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…