Proč si mě Bárta bere do úst? diví se Dalík. Kočí prý nikdy neviděl

14.05.2011 18:21

Lobbista Marek Dalík reaguje na obvinění Víta Bárty, že spolu s Kristýnou Kočí stojí za pořízením a zveřejněním nejnovější nahrávky, odmítavě. Kočí prý nezná a véčkařský gang ho nezajímá.

Proč si mě Bárta bere do úst? diví se Dalík. Kočí prý nikdy neviděl

Neformální šéf Věcí veřejných Vít Bárta informace, které sděloval svým spolustraníkům na  nahrávce z nitra VV, vysvětluje nadměrným množstvím zkonzumovaného alkoholu.

Vadí mu ale zejména to, kdo stojí za zveřejněním nahrávky. Z intrik obviňuje kromě bývalé poslankyně VV Kristýny Kočí třeba i bývalého předsedu vlády a ODS Mirka Topolánka nebo jeho přítele, lobbistu Marka Dalíka.

Psali jsme:
Bárta útočí. Kočí vše natočí a obskočí.V režii Topolánka a Dalíka

Dalík nechápe: Proč mě má Bárta pořád v ústech?

Ten ale Bártova obvinění rezolutně smetl ze stolu. "Pan Bárta si mě neustále bere do úst, netuším proč," reagoval pro ParlamentníListy.cz Dalík. S bývalou členkou VV prý nemá a nikdy neměl nic společného. "Slečnu Kočí jsem v životě neviděl," tvrdí Dalík. Ten popírá i jakékoliv vazby na Věci veřejné. "Vůbec mě on (Vít Bárta, pozn. red.), ani jeho gang zvaný VV nezajímá," uzavřel lobbista ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz.

SLEDUJEME téma: Nahrávka VV
SLEDUJEME Kauzu Pandur

Bárta k jeho, Topolánkovu a Kočí podílu na pořízení a zveřejnění nahrávky pro ParlamentníListy.z uvedl: "Kočí natočí a obskočí vše, co VV vytočí a jako vždy MfD naskočí! Pokud chcete znát realitu, včera jsem udělal exkluzivní rozhovor pro Právo. Budu rád za vaše reakce, neb u jednoho rozhovoru nechci skončit. Stejně jako nařčení MfD z ekonomického projektu VV nakonec jasně ukazuje, že je školením etiky, kde pan Kmenta nerozumí pojmu sociální altruismus neboli užitečnost pro společnost, ze které se mají zpovídat manažeři ABL. Mimo jiné všimli jste si, že ABL osočovaná ze sledování politiků nepořizuje nahrávky, ale naopak nahrávky se točí kolem Kočí a těch, kteří VV a ABL osočují. Inu démonizace ABL, VV, VB přirovnáváme k StB, je přesně z dílny Topolánka, který od středy, kdy jeho výběrčí Dalík je obviněn z půlmiliardového úplatku mlčí. Znáte film Vrtěti psem? Expremiér a vláda, ve které sedí ministr Pospíšil, který nyní poučuje VV, schválila předraženou zakázku na pandury s úplatkem půl miliardy. S kým se po puči schází Kočí v pražské restauraci? S Topolánkem a Tluchořem. A Kočí vozí Talmanové řidič. A Kočí s Dalíkem soukromým tryskáčem na horách," objasnil v sobotu ParlamentnímListům.cz svou teorii o personálním pozadí pořízení a úniku nahrávky Bárta.

Dalík, který jakoukoliv spojitost s VV nebo kontakty s Kočí vyloučil, si přitom už před časem v České televizi postěžoval, že jej v minulosti právě Bártova ABL sledovala. "Bylo to v únoru 2010, v té dvojici byl vždycky jeden člověk z ABL a jeden člověk z ÚOOZ," uvedl Dalík v pořadu 168 hodin.

SLEDUJEME téma: Vládní krize a peníze za mlčení ve VV

Vít Bárta ale jakékoliv spekulace o Dalíkově sledování ze strany jeho firmy rezolutně popřel. "V životě jsem žádné sledování Marka Dalíka nesjednal, o ničem takovém nevím, vůbec si něco takového nedokážu představit," kontroval v České televizi.

Kristýna Kočí stejně jako Dalík jakýkoliv podíl na pořízení nahrávky popřela. "Kategoricky odmítám jakákoliv tvrzení prezentována zástupci strany Věci veřejné týkající se zveřejněné nahrávky z porady úzkého vedení VV. V současné době se vzhledem k závažnosti situace nebudu k celé záležitosti vyjadřovat," uvedla v sobotu v tiskovém prohlášení.

Podrobněji:
Sledovala mě ABL, promluvil Dalík. Nic nevím, brání se Bárta
Nevolený Dalík jako kasírtaška ODS? Pro Johna nic nového
Špína na Topolánka podle ODS: Za to může Dalík, ten jeho sluha

Celé vyjádření Víta Bárty:

Kočí natočí a obskočí vše, co VV vytočí a jako vždy MfD naskočí! Pokud chcete znát realitu, včera jsem udělal exkluzivní rozhovor pro Právo. Budu rád za vaše reakce, neb u jednoho rozhovoru nechci skončit. Stejně jako nařčení MfD z ekonomického projektu VV nakonec jasně ukazuje, že je školením etiky, kde pan Kmenta nerozumí pojmu sociální altruismus neboli užitečnost pro společnost, ze které se mají zpovídat manažeři ABL.

Mimo jiné, všimli jste si, že ABL osočovaná ze sledování politiků nepořizuje nahrávky, ale naopak nahrávky se točí kolem Kočí a těch, kteří VV a ABL osočují? Inu démonizace ABL, VV, VB přirovnáváme k StB, je přesně z dílny Topolánka, který od středy, kdy jeho výběrčí Dalík je obviněn z půlmiliardového úplatku, mlčí. Znáte film Vrtěti psem? Expremiér a vláda, ve které sedí ministr Pospíšil, který nyní poučuje VV, schválila předraženou zakázku na pandury s úplatkem půl miliardy. S kým se po puči schází Kočí v pražské restauraci? S Topolánkem a Tluchořem. A Kočí vozí Talmanové řidič. A Kočí s Dalíkem soukromým tryskáčem na horách.

A Tluchoř, když není předsedou klubu ODS, tak druhý den Kočí zaskočí VV nahrávkou kamarádů pořízenou u lahve vína již na začátku března. Další důkaz kolik, kolik měsíců připravovala puč. Je třeba z pozice VV přejít do útoku.

Já zde už několikrát psal, že další kompro ještě přijde a nahrávka Kočí není poslední. Blíží se konference. VV však nesmí ustoupit ani o krok a zahnat alespoň tyto dynoše, kam patří.


Foto: linkuj.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …