Proměnlivé počasí pokouší imunitu těla

02.04.2015 9:30

Aprílové počasí se vším všudy zasáhlo Česko. Jasnou oblohu střídá do několika vteřin déšť, krupobití ba dokonce sněžení. Doprava kolabuje pod zátěží extrémních změn počasí. Těžkou zkouškou po zimě prochází i lidské tělo, které je ohroženo oslabenou imunitou, jíž způsobuje přicházející jaro a s ním spojená únava.

Proměnlivé počasí pokouší imunitu těla
Foto: archiv
Popisek: Jaro

Poté, co bylo od Vánoc počasí každý týden velmi podobné, přichází doba extrémních změn počasí. Zatímco v minulém týdnu jsme si mohli vychutnávat teploty kolem sedmnácti stupňů, v tom letošním se dokáže ochladit během poledne třeba až o osm stupňů a začnou například padat kroupy, jako tento týden v pondělí v pražských Nových Butovicích. „Vracela jsem se ze školy, svítilo sluníčko a bylo krásně. Během pár minut se obloha zatáhla a nastalo peklo na zemi. Zem ihned zavalila ledová tříšť, promokla jsem na kost,“ říká dvaadvacetiletá studentka ekonomie, Veronika Žihlová.

Imunita prochází těžkou zkouškou při výkyvech venkovní teploty, častých přeháňkách a nenadálých změnách počasí. Odborníci proto doporučují nepodceňovat péči o svou imunitu, zvláště v těchto dnech. „Samozřejmě jsem teď koncem týdne onemocněla, můj doktor mi doporučil pobyt v teple, pravidelný přísun vitamínů a odpočinek,“ dodává sympatická rusovláska.

Po výlečení odborníci doporučují pozvolný nástup do fyzických aktivit v době před nemocí. Proto by měl člověk po zvládnutí boje s nachlazením či chřipkou prvních čtrnáct dní odpočívat. Vhodným způsobem pro regeneraci a zesílení imunity jsou například otužovací procesy nebo léky na podporu cirkulace lymfy a krve. Odborníci také doporučují enzymoterapii, která napomáhá rychlejšímu hojení a regeneraci. Jediným volně prodejným enzymoterapeutickým lékem v České republice je Wobenzym. Zvýšený přísun enzymů totiž zkracuje dobu hojení a regenerace.

Nutno dodat, že primárně by lidé měli dbát o své tělo v každém ročním období. Pravidelné cvíčení, zdravá strava, vzdání se nešvarů, jako je kouření nebo alkohol, pomáhá k posílení imunity. Pokud budete o své tělo dbát, nemusíte se bát onemocnění při výkyvech počasí, protože Vaše imunita bude odolná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …