Propagátorka konopí si vzala život. Krátce před demonstrací

06.05.2012 20:38

Den po pražské demonstraci za legalizaci marihuany se v médiích objevila informace, že jedna z jejích propagátorek si vzala život. Třiašedesátiletá Mária Brodská, která dříve sebevědomě prohlašovala, že se léčí konopím, a bojovala s úřady, spáchala sebevraždu.

Propagátorka konopí si vzala život. Krátce před demonstrací
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Mária Brodská si léčila konopnými mastmi záněty nohou a mírnila si marihuanou i bolesti způsobené rakovinou žaludku. Ve svých 63 letech hrdě přiznávala, že ač je to zatím nelegální, pěstuje konopí na své zahrádce.

Léčení konopím obhajovala často i u soudů, dokonce i u Nejvyššího v Brně. I když se procesy táhly pět let stále dokola, byla ve sporech vždy úspěšná. Možná ale právě to jí vzalo chuť do života. Oběšenou ji nakonec našel její syn.

"Zavolaný lékař nezjistil cizí zavinění. Na místě našel taky obsáhlý dopis na rozloučenou, kde své důvody uváděla,“ uvedla pro TV Nova nymburská policejní mluvčí Petra Potočná. V šoku jsou nyní jak její přátelé, tak i rodina. Jak ParlamentníListy.cz upozornil redaktor serveru Techno.cz, k sebebvraždě ženy došlo už několik dnů před sobotní demonstrací za legalizaci konopí, na které se v Praze shromáždilo 7000 lidí. Nyní se v Poslanecké sněmovně nachází novela, která by umožnila legální využití marihuany na léčebné účely.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …