Protikorupční policie začala stíhat poslance Wolfa

13.11.2009 16:18

Protikorupční policie v pátek zahájila trestní stíhání poslance Petra Wolfa podezřelého ze zneužití státní dotace.

Protikorupční policie začala stíhat poslance Wolfa

Policisté z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality nechtějí případ nijak komentovat, protože usnesení o zahájení trestního stíhání ještě nebylo Wolfovi doručeno.

Wolf je podezřelý z úvěrového podvodu, zkreslování údajů o stavu hospodaření a z porušování autorských práv.

"Trestní stíhání bylo dnešního dne zahájeno pro několik trestných činů, jde o dva skutky. V prvním jde o úvěrový podvod dílem dokonaný a dílem nedokonaný a ve druhém o zkreslování údajů o stavu hospodaření a porušování autorského práva," řekl dozorující státní zástupce Dušan Táborský serveru Novinky.cz.

Petr Wolf, bývalý poslanec ČSSD, je podezírán z toho, že zneužil dotaci ministerstva životního prostředí a protiprávně s ní nakládal. Případ otevřeli kontroloři Nejvyššího kontrolního úřadu, kteří v červnu 2006 odhalili, že Wolfova ostravská firma UT 2002 dostala státní dotace údajně až 11 miliónů korun na projekty zkoumání vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje a nepoužila je na stanovené účely.

Trestní stíhání poslance Wolfa umožnila před týdnem Poslanecká sněmovna, když souhlasila s jeho vydáním orgánům činným v trestním řízení. Nyní mu hrozí až 12 let vězení. Wolf však považuje celou kauzu za politickou a podle něj existuje možnost, že byla vyvolána na objednávku.

Foto:policie.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…