Radek John podává žalobu na ČSSD

02.05.2010 15:29

Lídr Věcí veřejných se rozhodl zažalovat ČSSD za údajné neustále mediální útoky a lživé spekulace. Jeden z impulsů byl i rozsáhlý inzerát ve čtvrtečním Právu, ve kterém sociální demokraté kritizovali stranu Věci veřejné. John si je téměř jist, že uspěje.

Radek John podává žalobu na ČSSD

"Podávám žalobu na ochranu osobnosti. Neustálé lživé mediální útoky, které vedení ČSSD vydává za pravdu, už musí někdo zarazit," uvedl John pro idnes.cz.

Záměr žalovat ČSSD John naznačil už ve čtvrtek serveru ParlamentniListy.cz, když ho rozezlila inzerce sociálních demokratů v deníku Právo.

ČTĚTE VÍCE:
Inzerát ČSSD je na žalobu, tvrdí šéf Věcí veřejných John

Johnovi konkrétně vadí obvinění, že se podílel na tunelování firmy Lesy ČR nebo VZP.

ČSSD se podle Johna svými výroky dopustila zásahu do práva na ochranu osobnosti, a proto žádá, aby do tří dnů od rozsudku odstranili sociální demokraté z tiskových zpráv a z internetu pomlouvačné výroky o lídrovi VV a na vlastní náklady zveřejnili omluvu.

Věci veřejné momentálně dostávají velké množství dotazů ohledně těchto spekulací a bojí se, že by jim lidé mohli uvěřit.

John je přesvědčený, že právo je na jeho straně a že se sociální demokraté Věcím veřejným ještě rádi veřejně omluví.

reklama

autor: nip

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…