Raiffeisenbank: Češi bojují s čísly svých účtů, ocenili by možnost volby

01.05.2013 11:15

Téměř každý dospělý obyvatel České republiky vlastní alespoň jeden běžný účet, jeho číslo si však pamatuje jen necelá polovina.

Raiffeisenbank: Češi bojují s čísly svých účtů, ocenili by možnost volby
Foto: Raiffeisenbank
Popisek: Raiffeisenbank

 

Raiffeisenbank svým klientům v rámci nového eKonta KOMPLET nabízí možnost individuální volby čísla účtu. Tuto možnost dle aktuálního průzkumu vítají téměř tři čtvrtiny lidí. Číslo účtu by lidé nejčastěji volili podle data narození, šťastných čísel nebo telefonního čísla. Problémy se zapamatováním lidé přiznávají i v případě PINu ke kartě, desetina majitelů karty ho pravidelně zapomíná.
 
Podle nejnovějšího průzkumu Raiffeisenbank drtivá většina obyvatel ČR vlastní alespoň jeden běžný účet. Třetina dospělé populace má zřízeno více účtů, jedná se především o lidi s vyššími příjmy. Číslo svého účtu si podle průzkumu pamatuje jen 43 procent lidí. Více než 70 procent lidí by proto uvítalo, kdyby si číslo svého účtu mohli zvolit sami. Většina z nich by se v případě tvorby vlastního čísla účtu řídila podle data narození, šťastných čísel nebo telefonního čísla. Klienti Raiffeisenbank tuto možnost mají, a to od letošního února. „K našim klientům dlouhodobě přistupujeme individuálně a snažíme se naše produkty přizpůsobit jejich potřebám a přáním. S tím souvisí nejen rozsah služeb, ale například  i číslo jejich účtu. V rámci nového eKonta KOMPLET proto klientům nabízíme, aby si číslo účtu vybrali sami, například podle data narození svého nebo svých dětí,“ říká výkonný ředitel Raiffeisenbank pro retail Jiří Čapek.
 
Problémy se zapamatováním čísla mají lidé nejen v případě čísla účtu, ale také u PINu k platební kartě. Alespoň jednu platební kartu vlastní 92 procent lidí, více než třetina z nich (35 %) má karet několik. Svůj PIN si bezpečně pamatuje pouze necelá polovina lidí. „Průzkum ukázal, že 56 procent lidí si už někdy při platbě u obchodníka nebo při výběru z bankomatu nevzpomnělo na svůj PIN. Desetina lidí pak přiznala, že svůj PIN zapomíná pravidelně. Proto klientům nabízíme i možnost změny PIN, zároveň ale klientům doporučujeme, aby nevolili takový kód, který se dá snadno odhalit,“ dodal Jiří Čapek a varoval: „I přes neustálou snahu o osvětu se stále setkáváme s případy, kdy lidé si PIN bez obav napíšou na papírek a vloží do peněženky ke kartě, aby ho pro případ potřeby měli po ruce.“ 
 
Možnost volby čísla účtu nabízí Raiffeisenbank u svého hlavního účtu eKonto KOMPLET. To představuje komplexní účet s řadou ojedinělých služeb zahrnutých v rámci jednoho transparentního poplatku ve výši 129 Kč měsíčně. Za tuto cenu klient získává vedení účtu včetně podúčtů až v devíti různých zahraničních měnách, dvě platební karty s možností bezkontaktní technologie, kreditní kartu, přímé bankovnictví, kontokorent, spořicí účet, úrazové pojištění i velmi oceňované bankovnictví pro chytré telefony. Zdarma má neomezený počet elektronických domácích příchozích i odchozích plateb, neomezený počet výběrů z bankomatu jakékoli banky v České republice i v zahraničí a vklady hotovosti.
 
Součástí eKonta KOMPLET je zdarma i kreditní karta STYLE, která mj. nabízí čtyři druhy pojištění, slevový program Sphere, nízké úrokové sazby a především věrnostní program, který z každé platby vrací 2 % zpět na účet (1 % při útratě kartou do 10.000 Kč měsíčně). Pokud tedy klient kreditní kartou měsíčně utratí 10.000 korun, získá zpět 200 Kč a měsíčně tak na vedení eKonta KOMPLET vydělá 71 Kč (200 Kč získaných na kreditní kartě vs. 129 Kč měsíční poplatek za vedení účtu). Pokud klient kartou měsíčně utratí alespoň 10 tisíc korun, může mít k eKontu KOMPLET zdarma i vyšší kartu DE LUXE s řadou dalších služeb a výhod.
 
Na šťastná čísla podle průzkumu Raiffeisenbank věří především ženy. „Zatímco 75 procent žen uvedlo, že mají alespoň jedno šťastné číslo, muži jsou k numerologii skeptičtější. Na šťastná čísla věří 58 procent z nich,“ uzavřel Jiří Čapek. Právě svými oblíbenými čísly by se při sestavování čísla účtu řídilo téměř 30 procent žen a 20 procent mužů.
 
Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…