Rakev s Havlovými ostatky bude vystavena už v pondělí a v úterý

18.12.2011 19:50

Rakev s ostatky exprezidenta Václava Havla bude vystavena v pondělí a v úterý v Pražské křižovatce v centru metropole. Ve středu a ve čtvrtek pak bude ve Vladislavském sále Pražského hradu. Uvedli to dnes Havlovy osobní webové stránky a prezidentův kancléř Jiří Weigl. Havel zemřel dnes ráno ve věku 75 let. Podle informací ČTK bude pohřben pravděpodobně v pátek. Termín se prý ale může ještě změnit.

Rakev s Havlovými ostatky bude vystavena už v pondělí a v úterý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

V Pražské křižovatce se mohou lidé přijít rozloučit s prvním polistopadovým prezidentem v pondělí od 12:00 do 20:00 a v úterý do 10:00 do 20:00. Příchod do Pražské křižovatky bude ze Zlaté ulice, východ bude na Anenské náměstí.

Vláda rozhodne o státním smutku

Prezident Václav Klaus se dnes odpoledne sešel s premiérem a předsedy obou komor parlamentu, aby s nimi probral kroky kolem uctění Havlovy památky. Podle Weigla se shodli na vytvoření výboru pro vypravení státního pohřbu Havla a jeho členy budou všichni čtyři zmínění čelní politici. Výbor bude připravovat státní pohřeb prezidenta Václava Havla ve spolupráci s jeho rodinou, dodal Weigl.

Vše k tématu skon Václava Havla

S Havlovou manželkou Dagmar se chce Klaus setkat v pondělí a od toho se pak budou podle předsedkyně sněmovny Miroslavy Němcové odvíjet i další kroky. Vláda má ve stejný den rozhodnout o vyhlášení státního smutku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…