Rath v soukromé televizi napadl Kalouska: Prý je zločinec

06.11.2010 11:22

Poslanec a středočeský hejtman David Rath (ČSSD) nedávno označil ministra financí za opilce. Tím to ale neskončilo. Teď jej označil dokonce za „geniální zločinecký mozek“. Terčem Rathových útoků ale není jen Kalousek. Svého spolustraníka Haška opakovaně nazval Hujerem.

Rath v soukromé televizi napadl Kalouska: Prý je zločinec

„On nemá žádné sociální cítění a pohrdá drtivou většinu ostatních lidí, které považuje za nedůstojné jeho velikosti!," pustil se poslanec do Miroslava Kalouska v pořadu Na rovinu, který vysílá TV Public. 

Rath o Kalouskovi: Když se napije, je vulgární a sprostě pokřikuje

Poslanec Rath stále trvá na tom, že ministr Kalousek byl na jednání dolní komory v minulém týdnu opilý. „Jako lékař vám říkám, že minulý týden měl mezi dvěma až třemi promile alkoholu. Když se napije, je opravdu vulgární a sprostě tam na nás pokřikuje. Zkrátka: jdete kolem něj a on sprostě nadává a je agresívní," tvrdil Rath v pořadu.

Kromě svého profesionálního dojmu však Rath přítomnost alkoholu v Kalouskově krvi dokázat nemůže. Vyzval ho k tomu přitom sněmovní mandátový a imunitní výbor.

Ke vztahům Ratha a Kalouska:
Kalousek by neměl pít, říká nesmysly, nevychází z údivu Rath

Rath: Nemohl bych sedět ve vládě s Kalouskem, odpudivým stvořením
Akt a pietní akt? Rozdíl zná bonmotista Kalousek

Hujer Hašek

David Rath se ale nepouští jen do ministra financí. Rád častuje kritikou také některé své spolustraníky. V současnosti se rád trefuje například do jihomoravského hejtmana Michala Haška. Opakovaně jej označil za „Hujera".

„Michal Hašek se přece už předvedl: všichni jsme ho viděli, jak premiéru Nečasovi nese dárkový koš  a při jeho předávání se ohýbá až do pasu....Nesnáším takový hujerismus!," rozčiloval se v pořadu soukromé televize.

S označením stranického kolegy Haška Hujerem ale Rath nepřichází poprvé. V pátek kandidáta na předsedu strany ParlamentnímListům.cz kritizoval za jeho údajný posun doprava.

Tuhý boj o zrno
"Připadá mi to jako opuštění principu ČSSD a zrada na našich voličích. Je to velký posun doprava. Pokud tento směr vyhraje, je to cesta k deseti procentům středové strany a staneme se novými lidovci. Budeme sice v každé koalici, ale jako ocáskové Hujerové rozdávající dárkové koše a švestičky." Komentoval tak Haškovo Desatero ČSSD, které má představovat hejtmanovu vizi politiky sociální demokracie do budoucna.

Zajímavé je, že ještě v den publikace Haškových deseti bodů, kterými chce změnit a oživit ČSSD, se objevil ideový text úřadujícího předsedy partaje Bohuslava Sobotky Sociální demokracie 2014.

Právě Hašek, kterého podpisem Desatera podpořily desítky straníků, je spolu s Rathovým favoritem Sobotkou kandidátem na funkci předsedy ČSSD. V sobotu rozhodne širší vedení strany o tom, zda šéf strany vzejde z přímé volby všech členů socdem, či bude jako doposud volen delegáty sjezdu.

Čtěte dále:
Přes redaktora si nadávali Paroubek, Sobotka, Hašek i Rath

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kls, Tomáš Urban, Jaroslav Polanský

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…