Rathova módní show: Jeho fotky zahltily Středočeský magazín

09.09.2010 22:43

Krajští zastupitelé za ODS spočítali hejtmanu Rathovi fotografie ve Středočeském magazínu. S nůžkami a stužkou, Hejtman Rath s dětmi, Rath s kocourem Mikešem, se sklenkou vína, stojící u nemocnice, u školy, u Masaryka, třesoucí pravicí, kynoucí levicí...

Rathova módní show: Jeho fotky zahltily Středočeský magazín

Toto počítání ale nebylo samoúčelné. Vzniklo na základě stížnosti středočeské ODS na to, že se její krajská sdělení nedostávají k lidem, zatímco vše, co vykoná zástupce za ČSSD, je ve Středočeském zpravodaji odprezentováno hned. A co bylo výsledkem sčítání? Jak kluci u báboviček na pískovišti. Nynější hejtman Rath (ČSSD) se ubránil. Fotek bývalého hejtmana Bendla (ODS) je v magazínech vydaných za minulého panování prý stejně.

Návrh na pluralitu neprošel

ODS navrhla, aby byla vytvořena redakční rada Středočeského magazínu, který dostávají Středočeši do svých schránek, zaručila by se tím prý jistá průhlednost a rovnováha v množství a zaměření příspěvků. Návrh neprošel.


Pohled do Středočeského magazínu:
(kompletně ke stažení ZDE)


„Tato tiskovina je stále propagačním materiálem hejtmana Ratha a několika vybraných jedinců z ČSSD. Když jsme požadovali prostor, dohodli jsme se na zveřejnění rozhovoru. Text, který jsme dodali odboru styku s veřejností krajského úřadu, byl, myslím, opozičně korektní a seriózní," sdělila novinářům zastupitelka za ODS a předsedkyně kontrolního výboru krajského zastupitelstva Dagmar Nohýnková.

Jenomže kraj utrpěl rozladění z toho, že rozhovor byl dodán již hotový: „Před čtvrt rokem jsme paní Nohýnkové posílali oficiální dopis. Chtěli jsme, aby se nám ozvala, kdy bychom mohli provést domluvený rozhovor; tiskový odbor měl již připravené otázky. Ona se ohlásila den před uzávěrkou a dodala již hotový text," řekla Markéta Vítková z tiskového odboru Středočeského kraje.

Středočeský magazín - hejtmanovo album

„Výsledkem byl dopis tiskového odboru, že vzhledem k přeorganizaci článků může být náš materiál zveřejněn až v příštím vydání," vysvětlila Nohýnková. Přeorganizace podle ní spočívala v zařazení inzertní stránky. To ale Vítková vyvrací: „Vláda vyhlásila škrty, které vážně zkomplikují chod organizací řízených krajem, a hejtman David Rath chtěl toto aktuální téma ještě dostat do listu."

Jisté tak je, že hlas zastupitelů za ODS se ke středočeským čtenářům opět nedostal a hejtman má přednost a jasno o hejtmanských fotkách. Ve druhém čísle letošního Středočeského magazínu jich bylo 14. Na sedmnácti stránkách. A v jedničce jen dvanáct. Málo, nebo moc do alba?

##MINIPAS 236## 

Čtěte také:
Fotografie Ratha se třemi studentkami nejžádanější na internetu
Rath znovu překvapil. Zveřejnil fotky roztleskávaček z Mělníku
Rath pokračuje v šíření své úvahy o dovolené Bárty a Klasnové

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lea Vlasáková

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…