Rathův tatínek má jasno: Rafli Davida přes ženskou

28.05.2012 9:17

Otec zatčeného středočeského hejtmana Ratmír Rath vzbudil zájem médií v minulém týdnu, kdy se přihlásil k milionům, nalezeným v domě jeho syna. Tomu nadále bezmezně věří a je přesvědčen, že se stal obětí politického komplotu. Do něj prý byly zapojeny i některé ženy, které na šviháckého exhejtmana žárlí.

Rathův tatínek má jasno: Rafli Davida přes ženskou
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath

Na serveru Znamylekar.cz si o Ratmíru Rathovi lze přečíst, že „je silně nedoslýchavý, proto na něj musíte mluvit velmi nahlas a přes odhlučněné dveře je to slyšet až na chodbu.“ Ale také například „Jsem ráda, že jsem v Praze narazila na lékaře, který mi konečně pomohl od problémů, které mě provázely déle než rok.“

Redaktorku časopisu Týden Renátu Kalenskou jednaosmdesátiletý endokrinolog nejprve zhnusil sugestivním popisem svého trápení se svrabem, a posléze šokoval některými názory na kauzu svého syna. Neskrývá, že k němu má velmi blízký vztah.

„Miluju ho nejvíce ze všech lidí, které jsem měl v ruce. I přes všechny lumpárny s děvčaty, které dělal. Je to zkrátka moje krev,“ dojímá se muž, který v jednaosmdesáti letech stále provozuje lékařskou praxi. Za pravdu mu nechtěně dává i další příspěvek na diskusním serveru Znamylekar.cz: „Otec těžký narcis, syn těžký narcis.“

Někdejší středočeský hejtman prý byl podle otce odmalička velmi svéhlavá osobnost. „Už v první třídě měl problém s paní učitelkou. On totiž, když něco věděl, tak na ní samozřejmě vletěl,“ vzpomíná otec. „Pak na něj paní učitelka měla vztek, že se tváří tak povýšeně.“

Na vysoké škole prý měl také často konflikty s autoritami. „David si sedl a řekl profesorům, že to, co přednášejí, je notoricky známé a že to poslouchat nebude.“ Vzpomínal rovněž, jakým způsobem jeho syn dělal zkoušku z marxismu. „Během studií byl xkrát předváděný, mě taky opakovaně popotahovali,“ vzpomíná.

V době sametové revoluce prý budoucí hejtman „sebral auto a jel lepit plakáty Havla." Týden o něm prý otec nevěděl. "Ani se neuráčil, aby mi řekl, kdy a kde bude.“ Syn je prý podle něj celkově „málo ohebná osobnost. My jsme diskutovali, ale on si ode mě poradit nenechával.“

Davide, ty zůstaneš bez syna?

Na výše zmíněné „lumpárny s děvčaty“ prý syn Rath nyní doplatil.  „Ženy na něj určitě žárlily. A proto jsem přesvědčený, že se na této boudě podílely. A jsem přesvědčený, že se na tom podílela jeho letitá láska ještě ze studií,“ naznačuje tajemně, přičemž jeho popis nápadně sedí na šéfku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou, před jejímž domem byl Rath zatčen. „Když chtěli rafnout Jánošíka, taky ho rafli na ženskou,“ myslí si jeho otec.

Ratmír Rath se v rozhovoru dokonce pasoval do role „strůjce“ Rathovy kritizované bigamie. „Žil se ženou, se kterou se měli docela rádi. Chtěli mít dítě, ale ona o něj několikrát přišla.“ A tak prý svému synovi řekl: „Davide, prosím tě, ty tady zůstaneš takhle bez syna?“ A poté mu poradil: „S Evičkou se nerozváděj, ale najdi si inteligentní ženu, která by ještě chtěla dítě. Která už jedno třeba i má, abys věděl, že je geneticky v pořádku,“ šokuje redaktorku Kalenskou.

Nakonec však prý Ratha jeho manželka přemluvila ještě k jednomu pokusu a tak budoucí politická hvězda přišla ke dvěma synům. „Jsou to kamarádi, kteří spolu žijí a dělají alotria. Ty matky samozřejmě nejsou moc zadobře.“ Jeho syn však prý obě „podělil měrou vrchovatou,“ ujišťuje v rozhovoru pro Týden otec.

Nejsme žádný ořezávátka. Peněz máme dost!

Pokud by exhejtmanův otec dospěl k názoru, že jeho syn je vinen, prý by mu nejspíš odpustil. Navíc v případě zámku v Buštěhradě prý sledoval jednoznačně pozitivní záměr. Pro celou rodinu prý byla jeho rekonstrukce srdeční záležitostí a otec sám hejtmana přemlouval, aby s tím něco udělal. „To byl nádherný zámek s fontánami a jezírkem. A když to David viděl, řekl, že to takhle nenechá. Bohužel na to ale měl velice málo peněz,“ lituje podle týdeníku EURO.  

Podle něj je to především komplot. „Komplot protivníků, kteří se ho báli a kterým byl nepohodlný. Komu by ty miliony prospěly? Jen těm, kteří to na něj narafičili. Já se nechci chlubit, ale peněz máme dost,“ ujišťuje jednaosmdesátiletý lékař a vypočítává: „Rodiče mý ženy nebyli žádný ořezávátka, já jsem jako lékař v Kataru dostával hromadu peněz, kterou jsem ani nesledoval, ani nepočítal. Vždycky jsem to buď strčil do banky, nebo doma do šuplete,“ naznačuje, že objevená částka nemusí být konečná. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…