Reálná možnost: Tomio Okamura do Senátu za KDU-ČSL

06.11.2011 14:48

O tom, že by Tomio Okamura, viceprezident a mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří mohl zamířit do politiky, se už spekulovalo několikrát. Server Lidovky.cz nyní přišel s informací, že by to mohlo být už v příští rok v senátních volbách na kandidátce KDU-ČSL na Zlínsku. Předseda KDU - ČSL Pavel Bělobrádek prý připustil, že s Okamurou jedná.

Reálná možnost: Tomio Okamura do Senátu za KDU-ČSL
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Tomio Okamura

"Já se k tomu nechci vyjadřovat," odvětil prý Okamura na dotaz serveru serveru o možné kandidatuře. S tím, že připustil, že ho řada lidí kolem do politiky láká. Na stejný dotaz už v sobotu večer ParlamentnímListům.cz odvětil, že jeho případná kandidatura „není na pořadu dne".

Lidovci s Oakmurou jednají

Čili čerpat tak lze jen z informace předsedy KDU - ČSL Pavla Bělobrádka: "S panem Okamurou jsme v kontaktu, zatím ale nemůžu potvrdit, že za nás bude kandidovat. Nejdříve musí proběhnout primární volby," uvedl předseda.

Server Lidovky.cz připomíná, že Okamura se narodil v Tokiu, brzy se však přestěhoval do tehdejšího Československa. Jeho matka pochází právě ze Zlínska a po otci pak zdědil japonsko - korejské kořeny.

„Kromě podnikání v cestovním ruchu je Okamura veřejně znám především díky častým komentářům celospolečenských témat nebo vystupování v televizních pořadech. Napsal také dvě knihy, vydává magazín věnovaný pivu, dováží japonské potraviny nebo módu pro lolitky," píše server.

Čtěte také:

reklama

autor: Ondřej Vaněk

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…