Romové z Přerova se bojí. Stěhují se k nim bezdomovci

04.12.2011 14:37

V Přerově se bude bourat romské ghetto, a proto jsou místní rodiny postupně vystěhovávány. Do prázdných bytů se nastěhovali bezdomovci a zbylé rodiny se bojí. Bezdomovci už totiž místo několikrát zapálili.

Romové z Přerova se bojí. Stěhují se k nim bezdomovci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vybydlený panelový dům v Chanově

"Přespávají tady, pijou a hulí cigarety. Dovnitř a ven lezou okny," stěžuje si serveru iDNES.cz jeden z bývalých nájemníků Škodovy ulice, který nedávno dostal nový byt v nedaleké Husově ulici, do Škodovy ale chodí navštěvovat příbuzné. "Ti mají pět dětí a samozřejmě mají z bezdomovců strach. V noci je slyší chodit za dveřmi. Mají i obavu, že to tam zapálí," dodává.

TÉMA: Romové

Bezdomovci zřejmě nejvíc obtěžují manžele Pašajovy, kteří bydlí v domě číslo 23. Lidé bez přístřeší chodí přespávat do jednoho z bytů, kde už obsadili tři místnosti. Mají tam dokonce i postele a peřiny. Když je jim navíc zima, bez problémů si rozdělají na podlaze oheň.

"Už to tady dokonce i zapálili. Podařilo se to uhasit, takže se nemuseli volat hasiči. Nedokážu si ale představit, co by s námi bylo, kdyby to tady shořelo," přemítá Pašajová.

Více čtěte:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …