Rozvraceč mítinků KSČM: Komunisté jsou rozlezlí všude

04.05.2011 5:18

Aktivista a publicista Jan Šinágl nemá komunisty rád. Při letošních oslavách Svátku práce pořádaných KSČM vběhl na pódium a ukázal zde přihlížejícím příznivcům této strany vlajku se srpem a kladivem, na jejímž rubu byl nacistický hákový kříž. Komunisté jsou podle něj u moci i dnes. A nejlepší Češi? Vyhnaní sudetští Němci, říká Šinágl.

Rozvraceč mítinků KSČM: Komunisté jsou rozlezlí všude

„Já jsem ukázal na pódiu komunistickou a nacistickou vlajku a jsem prostě nácek. Všechna média ukazují jenom tu nacistickou vlajku. Mě dokonce píšou přátele z Německa, co jste to udělal pane Šinágl, vy jste nacista....," směje se Šinágl.

Největší Čech? Poloviční Němec  

Podle něj je to důkaz neobjektivity médií a odraz morální devastace národa. „Momentálně se velmi hýbeme na východ," myslí si Šinágl. „Tahle země ztratila paměť, duši, kulturu, tradici, elitu. Vezměte si co se tu děje. Viz prezident krade tužku. Čili my nemáme elitu. A tu co tady máme, ta si na ni jenom hraje, ale činy to nenaplňuje," konstatoval aktivista pro ParlamentníListy.cz.

"Největší Čech je Karel IV? Vždyť to byl napůl Němec. Božena Němcová, vždyť to byla Rakušanka. Kdyby tu nebyl žádný cizinec, jenom Čech, tak ani ta Praha nestojí. Vždyť se chlubíme cizím peřím," říká Šinágl. 

Sudetský Němec je větší Čech než my 

"Každá země vítá jiné etnikum," myslí si a dodává: "My jsme tady vyhnali tři a půl milionu Němců. A víme proč. To by komunisti nevyhráli volby. Já tvrdím, že ty co jsme vyhnali, to jsou lepší Češi než my," stojí si za svým Šinágl.  

"To jsou lide, kteří mají to nejlepší z české a německé povahy. Žili tady po staletí, k té zemi mají vztah, tahle země je formovala. Proč protestovalo sedmdesát tisíc sudetských němců v Karlových varech proti Hitlerovi? My jsme se vzmohli na největší demonstraci na Václaváku, když jsme zdvíhali ruku a hajlovali jsme," pouští se do svého národa aktivista.

Psali jsme:
První máj komunistů narušil Šinágl s nacistickou vlajkou
OBRAZEM První Máj

Změna společnosti by podle jeho názoru musela začít od objektivního zpravodajství médií. „Co chcete dělat s národem, který má sice potenciál, ale je dezinformován," myslí si Šinágl. „Jestliže komunisti si tu v devětaosmdesátém udělali revoluci, nasadili si své lidi a národ to zbaštil, tak si pohlídají i to, co na ně působí," myslí si Šinágl o nezávislosti médií.

Komunisti vládnou doposud

Podle Šinágla se v naší zemi šedesát let tvořilo něco špatného a došlo k morální devastaci. „Já to vidím na dětech v táborech. Už to dělám jedenáct let. Vidím tu děsivou devastaci. Ty děti potřebují příklady. Osobnosti se kterými se ztotožní. Když je nevidí, tak si berou to co je kolem nich. A když se kolem nich lidé chovají špatně, tak se sami chovají špatně a berou to na normu chování," konstatoval aktivista.

Ten je přesvědčen, že předlistopadové garnitury jsou u moci doposud. „My potřebujeme pravici a levici, ale nemáme jí. My tady máme, jako produkt toho, co tu komunisté zaseli. Jeden typ myšlení a jeden typ lidí. Tehdejší komunisté jsou vlastně pořád u moci, ať už bývalí nebo dnešní nebo jejich pohrobci. A to je velmi nebezpečné a nabíháme si opět nevědomě na špatnou kolej," prohlásil Šinágl.

„Poslanecká sněmovna, to nejsou reprezentanti země a vůle lidu. To jsou nastrčené figury, až na pár výjimek. Proč v USA jsou volební lístky schovávány po léta a v podstatě jsou sčítány ručně. Proč Německý Ústavní soud zakázal používání počítačů ve volbách. A u nás?" klade Šinágl řečnickou otázku.

Je nutná změna volebního zákona

A sám si odpovídá. „To říkal Lenin. Mě nezajímá, kdo koho volí. Mě zajímá kdo kontroluje volební lístky. Nepochybujete, že vládnoucí garnitury kontrolují jenom přes média, ale hlídají si i volby. Dělají i účelové volební průzkumy. Hrají si s námi. Tady už není korupce. Tady je vysoce sofistikovaný organizovaný zločin, který jede bez rizika," shrnul Šinágl.

Podle něj je jednou z cest ke zlepšení situace podpora změny volebního zákona, aby lidé mohli přímo volit lidi, kteří něco dokázali a nejenom pusou. „Je to také otázka médií. Média konečně musí dostat odvahu objektivně informovat," myslí si.

Leze komunistům na nervy

Připomeňme, že Šinágl vyvolal značnou pozornost v roce 2005, když byl jako jeden z protestujících na prvomájovém mítinku KSČM na pražské Letné zadržen policií. Policie tehdy reagovala na výzvu někdejšího předsedy a dosavadního poslance KSČM Miroslava Grebeníčka, který do mikrofonu prohlásil: „Je tady nějaký primitiv, odveďte ho!" O rok později pak na prvního máje byli komunisté z Letné vytlačeni, když se antikomunistům podařilo předběhnout je při rezervování prostor na Letné.

Foto: Facebook Jana Šinágla

reklama

autor: Ondřej Vaněk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…