Schůzky s Janouškem jako "polibek smrti". Mečl chce vyhodit náměstka

05.12.2011 18:09

Vrchní státní zástupce Stanislav Mečl vyzval k rezignaci svého náměstka Libora Grygárka kvůli schůzkám s lobbistou Romanem Janouškem, o nichž informovala média. Mečl zjistil, že v době, kdy měl jeho náměstek na starosti úsek trestního řízení, mělo vrchní státní zastupitelství pět případů, které se vztahovaly k vlivnému podnikateli. Grygárek se podle Mečla ke své možné rezignaci vyjádří v úterý.

Schůzky s Janouškem jako "polibek smrti". Mečl chce vyhodit náměstka
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Mečl kvůli reportáži, kterou vysílala ČT24 a která se týkala prověřování úniků z kauzy Pandur, provedl "šetření k možné personální provázanosti mezi panem náměstkem Liborem Grygárkem a panem Romanem Janouškem". V reportáži zaznělo to, že Česká televize (ČT) má k dispozici výpis Grygárkových telefonních hovorů. Z něho vyplývá, že náměstek psal zprávy Janouškovi. "Já to zmiňuji z toho důvodu, že mimo jiné i po této stopě a po tomto člověku policie stoprocentně jde, respektive zjišťuje, jestli nemůže stát za vynesením oněch informací," uvedla ČT.

"Médii opakovaně publikované informace o soukromých schůzkách obou pánů nepovažuji proto ve světle výše uvedeného za slučitelné s výkonem funkce náměstka vrchního státního zástupce v Praze," uvedl Mečl.

Podle serveru Českápozice.cz se Grygárek s Janouškem setkali například v červenci v Karlových Varech u příležitosti filmového festivalu.

Mečl vyzývá Grygárka k rezignaci 

Vrchni státní zástupce Stanislav Mečl pak k tomu v tiskové zprávě, kterou mají ParlamentníListy.cz k dispozici, uvádí:

V návaznosti na skutečnosti zmíněné redaktorem Daliborem Bártkem v dnes odvysílané reportáži stanice ČT24 o prověřování úniků informací v kauze Pandury, a které se týkaly telekomunikačních záznamů o kontaktech JUDr. Libora Grygárka a JUDr. Romana Janouška, jsem dnes provedl šetření k možné personální provázanosti mezi panem náměstkem Liborem Grygárkem a panem Romanem Janouškem.

Šetřením jsem zjistil, že v době, kdy měl pan náměstek Grygárek na starosti úsek trestního řízení, konalo Vrchní státní zastupitelství v Praze řízení v celkem 5 věcech, které měly vztah k osobě Romana Janouška. Médii opakovaně publikované informace o soukromých schůzkách obou pánů nepovažuji proto ve světle výše uvedeného za slučitelné s výkonem funkce náměstka vrchního státního zástupce v Praze.

O mých zjištěních jsem informoval pana náměstka Grygárka, požádal jsem ho o jeho stanovisko a vyzval ho k rezignaci na funkci náměstka vrchního státního zástupce. Pan náměstek Grygárek se ke své možné rezignaci vyjádří zítra.


Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…