Sejde se Kalouskův Klub kokotů. Pozvánky rozeslány

26.07.2011 23:03

Do zapomnění jen tak neupadne příhoda těsně před loňskými parlamentními volbami, kdy se Miroslav Kalousek v dobrém rozmaru rozpovídal u sněmovny před členy České pirátské strany. Ti pak na síť YouTube.com umístili video, na němž ministr financí nešetří jadrnými slovy. Topkaři vše rychle převedli v žert a v reakci na to založili Klub kokotů. Jeho členové se příští měsíc sejdou v pražském klubu Lávka.

Sejde se Kalouskův Klub kokotů. Pozvánky rozeslány

Nedaleko Karlova mostu v historickém centru Prahy 1 se ve čtvrtek 25. srpna uskuteční v klubu Lávka setkání Klubu kokotů. Jeho založení inicioval bývalý tiskový mluvčí TOP 09 a nynější starosta Roztok u Prahy Jan Jakob. Šlo o pohotovou reakci na video zveřejněné na síti YouTube.com těsně před loňskými parlamentními volbami.

Vše odstartoval místopředseda TOP 09. Před sněmovnou čekali demonstranti a Miroslav Kalousek netuše, že je nahráván, si s nimi v očividně dobrém rozmaru začal povídat. „Jak známo, já jsem člověk bez myšlenek," říká Kalousek na videu, které se ještě těsně před volbami objevilo na internetu. „Vy jste sice pěkný kokoti, ale furt jste sympatičtější než ..." pokračuje Kalousek.

Organizátoři setkání rozeslali 366 pozvánek

V tu chvíli ho přerušuje jeden z aktivistů s otázkou: „My jsme kokoti?" „Jste kokoti," reaguje ministr financí. Spolu s ním se na krátké nahrávce objevuje také předseda České pirátské strany Ivan Bartoš. „Z Dejvic kokot? A chceš jako kokotskýmu," ptá se Kalousek žadatele o podpis. „Konopí je lék. Politika je umění. Pánové a dámy, bylo mi ctí," zakončuje video Kalousek a odchází do budovy Poslanecké sněmovny.

„Kokot Mirek potvrdil, že se zúčastní," informuje ParlamentníListy.cz o účasti ministra financí volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček. „Přijde samozřejmě i kokot Honza," stvrzuje účast i zakladatele Jana Jakoba, nynějšího starosty Roztok u Prahy. Celkem už organizátoři setkání rozeslali členům klubu 366 pozvánek.

Ministr chodí v klubovém tričku na tenis

Klub sice nemá žádné stanovy ani členské legitimace, ale brzy po svém založení nabízel klubová trička. „Kdo chce, může si objednat na záda specialitu, jméno, přezdívku nebo třeba nápis teplickej kokot," uvedl tehdy pro ParlamentníListy.cz Poláček. „První tričko měl pochopitelně ministr financí, díky kterému Klub kokotů vznikl," vysvětlil volební manažer, že nejen u Mirka Topolánka byl Kalousek jednička.

A ministr financí se za klubové triko nestydí. „Tričko pochopitelně mám a v Bechyni v něm chodím na tenis. Na zádech mám kokot Mirek. V Praze ho na jednání nenosím, asi by to nebylo úplně nejvhodnější. Mně se ta myšlenka klubu líbí, ale pochopí jí jen vzdělaný kokot. Osvobození od kokotismu je přiznání, že jste kokot. Teprve potom se můžete léčit. Kokotismus je stejně nebezpečný jako drogová závislost, nebo alkoholismus," řekl před časem pro ParlamentníListy.cz Kalousek a doporučil lidem, aby si přečetli knihu Xaviera Crementa Dost bylo kokotů.

K věci:

TOP 09 podporuje Kalouska, založila Klub kokotů 

Jste kokoti, říká Kalousek na videu 

Kalousek hrdě nosí tričko Klubu kokotů. Pochopí jen vzdělaný kokot 

Foto: Hans Štembera

 

reklama

autor: jih

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…