Senát zamítl návrh na zvýšení dolní sazby DPH

07.10.2011 20:05

Senát zamítl vládní návrh na zvýšení dolní sazby daně z přidané hodnoty od příštího roku na 14 procent. Novelu nyní dostanou zpět poslanci. Pokud budou chtít Senát přehlasovat, budou potřebovat aspoň 101 hlasů. Peníze vybrané navíc chce vláda použít na rozjezd důchodové reformy. Zvýšení současné desetiprocentní daně zdraží například potraviny.

Senát zamítl návrh na zvýšení dolní sazby DPH
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Pro zamítnutí hlasovali sociální demokraté, komunisté, nezařazení, ale i lidovci Jiří Čunek a Petr Pithart. Koaliční senátoři naopak chtěli návrh schválit, jejich hlasy ale nestačily.


SLEDUJEME TÉMA DPH
SLEDUJEME TÉMA ROZPOČET 

 

Podle ministra financí Miroslava Kalouska poslanci Senát přehlasují. "Ano, jsem přesvědčen, že vládní koalice má dostatek sil na to, aby přehlasovala kvórem 101 poslanců názor Senátu, řekl Kalousek Českému rozhlasu.

 

Novela rovněž sjednocuje od roku 2013 obě sazby DPH na 17,5 procenta, základní sazba DPH je nyní dvacetiprocentní. Poslanci budou o předloze hlasovat zřejmě již na své říjnové schůzi.

Čtěte:

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…