Senátor Doubrava popřál Cikánům k Vánocům. Tak trochu jinak

19.12.2011 7:11

Senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava v odlehčené formě popřál k Vánocům romským spoluobčanům, ale i vládě a občanům České republiky obecně.

Senátor Doubrava popřál Cikánům k Vánocům. Tak trochu jinak
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Jaroslav Doubrava ze sdružení Severočeši.cz

„Cikánům či dle libosti Romům bych popřál, aby si už konečně uvědomili, že Vánoce jsou svátky klidu a míru a podle toho se ve vztahu ke svému okolí také chovali a dopřáli mír a klid domovům svých sousedů. Abych nedostával zprávy, že přepadávají i o adventu a Vánocích,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Doubrava.

Bylo by hezké poznat radost z práce

„Jinak bych jim popřál spokojené klidné prožití svátku vánočních. Přál bych jim, aby také konečně poznali, co to je za radost, když si člověk může vydělávat svou vlastní prací a nemusí být závislý na sociálních dávkách a dalších vedlejších zdrojích. A aby zjistili, jaké to je, když si člověk může Vánoce užít z plodů své vlastní práce. Také bych jim popřál, aby již neplatilo, že jednou z nejhorších zpráv v životě je, když vám Cikán řekne: ´dobré ráno, sousede´,“ popřál romským spoluobčanům severočeský senátor.

A Doubrava dodal ještě vánoční vtip: „Malý Cikán chce dostat od Ježíška vánoční dárky, a tak začíná své psaní. ´Milý Ježíšku, celý rok jsem byl hodný, nezlobil jsem, nekradl jsem a byl jsem hodný.´ Najednou se zarazí: ´Vždyť Ježíšek ví všechno...Hm, to asi nevyjde.´ Zvedne se, běží do kostela a tam ukradne sošku Panenky Marie a začíná psát znovu svůj dopis: ´Milý Ježíšku, jestli chceš ještě někdy v životě vidět svoji maminku...´“

Vánoční dárek: odchod vlády

Senátor Doubrava ještě popřál občanům i vládě: „Občanům bych popřál klidné Vánoce a vše dobré do nového roku a aby se konečně zbavili této vlády podivných ministrů, ze které odešlo za rok sedm ministrů, kteří měli průšvihy. A vládě bych popřál, aby došla k sebereflexi a ministři položili své mandáty a šli od válu. Těm se nedá popřát nic moc dobrého. Takže odchod současné vlády by byl nejhezčí vánoční dárek pro občany této republiky,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Doubrava.

Severočeský senátor Doubrava je znám svými peprnými a politicky nekorektními výroky na adresu romské menšiny, se kterou má dlouholeté zkušenosti jako komunální politik.

Agresivita Cikánů

Například nedávno Doubravu rozesmál požadavek romského státu od části Romů. „Už jsem jednou navrhl, že bychom Řekům mohli pomoci z jejich problémů tím, že bychom odkoupili nějaký jejich ostrov. Tam by se mohl takový stát zřídit, aby si Romové ozkoušeli, jaké je to žít bez sociálních dávek a živit se prací. To je věc, kterou bych velmi podpořil a dokonce bych byl ochoten i přispět na zakoupení takového ostrova. Kdo chce kam, pomožme mu tam," řekl ParlamentnímListům.cz senátor.

„Agresivita Cikánů jde dnes až tak daleko, že v Ústí v centru města zmasakrovali dokonce slepce. U těhle gaunerů se nedá mluvit o žádných morálních zábranách. Když takoví lidé dokážou okrást slepce či dokážou zmlátit a okrást babku, která sotva chodí. Jejich agresivita stoupá každým dnem, protože vidí, že se nebráníme, že policie je paralyzovaná a nedokáže tyto případy vyřešit a většinou to končí odložením… Já si myslím, že lidem už dochází trpělivost a pokud policie a stát velmi rychle něco neudělají, tak se začnou vytvářet skupiny, které budou reagovat na tato zvěrstva Cikánů a dospějeme pak k pěknému průšvihu. Nevím, jestli si tohle pan policejní prezident a ministr vnitra uvědomují. Začíná se už veřejně mluvit o tom, že by měli vznikat domobrany proti cikánskému násilí. Ale myslíte si, že se můžeme lidem divit? Vždyť Cikáni už přepadají ve skupinách. Když jich deset zaútočí na jednoho člověka, tak to přece není normální,“ komentoval zase senátor Doubrava násilnosti ze strany Romů.

Všelijaká práva a bič v barvách EU

„Ze strany většiny romské minority jsou porušovány základní principy slušného občanského soužití. Velká většina romské populace, ne všichni, ale většina, považuje práci ze nejhorší způsob obživy. Znám případ, kdy dostal Cikán pracovní nabídku za 20 tisíc měsíčně, ale on to odmítl s tím, že na dávkách bere 34 tisíc. Když berou dávky, tak je nic nemotivuje hledat si práci," řekl také serveru ParlamentníListy.cz senátor Doubrava.

Doubrava byl i rozezlen, že byl snížen trest dvěma Romům, kteří zmlátili, znásilnili a rasistickými nadávkami častovali malého Patrika. „Chlapec byl mlácen, kopán, sexuálně zneužit, okraden. Trestní senát ústeckého krajského soudu správně posoudil tento útok jako rasový, a jako pokus o vraždu. Bohužel, vrchnost v Praze má jasno. Když obětí není Rom nebo cikán, ale je naopak útočníkem, raději případ posuzovat opatrněji, aby se o vrchnosti neřeklo, že je proticikánsky zaměřena, a nelétali potom na koštěti kolem vrchního soudu aktivisté za všelijaká práva s bičem v barvách EU,“ napsal tehdy Doubrava.

TÉMA: Romové

Rasismus Cikánů a práce jako nejhorší způsob obživy

„My nejsme rasistický národ. Nemáme takový problém s Vietnamci, Číňany,“ říká senátor Doubrava.

„Mám za to, že armáda by měla být v každém případě připravena, protože to, co se začíná dít, už přesahuje veškeré meze únosnosti. Pevně doufám, že si to kompetentní místa už uvědomí a že se začnou na ten problém dívat, tak jak by se na něj dívat měly. Vláda už dlouhodobě podceňuje cikánský problém a není to jenom vláda, je to obecný problém. Vláda a zodpovědné orgány státní správy už přehlížejí doslova rasismus ze strany Cikánů. Cikáni velmi dobře vidí, že se nic neděje, že se jim nic nemůže stát, nikdo je nepotrestá, aby nebyl označen za rasistu, a tak si dovolují čím dál tím víc a končí to útoky mačetou,“ komentoval Doubrava situaci na severu Čech po brutálních útocích Romů s mačetami.

„Bohužel stále platí, že většina Cikánů považuje práci za nejhorší možný způsob obživy. Dokud jim bude stát dávat dávky, bude zavírat oči před jejich kriminalitou, nebude všem měřit stejným metrem a jejich kriminalitu bude omlouvat a nezaručí bezpečnost slušným lidem, napětí bude stále eskalovat a pouliční bitky z Janova či Anglie se mohou rozhořet ve všech těchto lokalitách. My jako Severočeši.cz se nechceme dívat na to, jak nám ničí náš kraj a bez ohledu na plané kecy o lidských právech a toleranci s tím budeme něco dělat. Než bude pozdě,“ řekl redakci Doubrava při reportáži v Ústeckém kraji.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…