Senátor Dryml varuje Dienstbiera: V ČSSD se vás chtějí zbavit

30.09.2012 14:24

Čtenáři ParlamentníchListů.cz poslali řadu dotazů senátorovi Vladimíru Drymlovi, který v srpnu vystoupil z ČSSD a šel ke Straně práv občanů – zemanovcům. Znovu kritizoval praktiky uvnitř strany a naznačil, že se sociální demokracie chce zbavit Jiřího Dienstbiera, a tak ho navrhla jako prezidentského kandidáta.

Senátor Dryml varuje Dienstbiera: V ČSSD se vás chtějí zbavit
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu se projednávalo schválení zákona o církevních restitucích

Dryml odůvodnil své vystoupení ze sociální demokracie korupcí. Teď dodal, že nechce být spojován s tím, jak se financovala ČSSD pomocí krajů. Poukazuje přitom na výmluvná prohlášení Davida Ratha i hejtmana Moravskoslezského kraje Jaroslava Palase. Vyjadřovali se o financování stranické pokladny pomocí krajů.

Nejhorší je prosazování neschopných na úkor úspěšnějších uvnitř strany

„Nejhorší je však prosazování neschopných na úkor úspěšnějších uvnitř strany, korupce a čachry při obsazování postů na krajích a likvidace všech, kteří mají jiný názor, než krajští kmotři ČSSD a kindermanagement ve vedení ČSSD,“ napsal Dryml v odpovědi jednomu ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz.

Senátor míní, že „jablko je stále červavé“, protože neustále dochází k odlivu členů k jiným stranám. Po volbách prý dojde k obrodě ČSSD.

Nešpiním ČSSD. Zradili Zemana, teď se chtějí zbavit Dienstbiera

V další odpovědi ale důrazně odmítl, že by špinil jméno své bývalé strany, jak o něm prohlásil už dříve předseda ČSSD Bohuslav Sobotka. Vadilo mu ovšem, že jeho výhrady vůči vedení byly  všem jen pro smích. „Poslední kapkou byla volba kandidáta na prezidenta, kde stejní zrádci, kteří zradili Miloše Zemana, nyní prosadili mladého Dienstbiera s jediným cílem, aby se ho zbavili,“ popisuje Dryml údajný skrytý důvod volby prezidentského kandidáta sociálních demokratů.

Senátor také připomněl, že ČSSD využila jeho nápad s odsouzením regulačních poplatků. Díky tomu prý v roce 2008 slavila vítězství „oranžové tsunami“.

Dryml v podzimních krajských volbách povede královéhradeckou kandidátku SPOZ.

Pokud závidíte, jděte do voleb a zkuste to. Pak kritizujte

Politik se nevyhnul ani kritickému dotazu předsedy občanského sdružení IVČRN Valentina Kusáka, podle něhož je Dryml ve střetu několika funkcí, a to zároveň senátor, náměstek hejtmana, ředitel nemocnice ve Vrchlabí a zastupitel v kraji. Senátor Dryml to ale odmítl s tím, že měl v té době podanou výpověď.

„Soustřeďte se s kritikou na současného hejtmana, který chce být navíc senátorem a ještě řídit zdravotnictví, kterému prý rozumí lépe, než já. Já svoji práci zvládám, i když jsem nepracoval jako mistr mokré výroby a odborář v textilce a pokud mi závidíte, tak jděte do voleb a zkuste to taky. Pak kritizujte,“ vzkázal čtenáři.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…