Sex s uklízečkou stál strážníka místo, sám odstoupil. Právnička: Měl jít hned

10.01.2012 8:20

To jsou konce. Vrchní strážník městské policie v Hluboké nad Vltavou, který si natáčel sex s uklízečkou v kanceláři služebny, ve své funkci skončil. Jeho sexuální aféra ho stála nejen místo, ale hlavně kariéru a pověst. Přestože Karel Hubinger ještě před pár dny říkal, že nevidí důvod, proč by měl odejít, o víkendu se rozhodl jinak.

Sex s uklízečkou stál strážníka místo, sám odstoupil. Právnička: Měl jít hned
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protestní pochod policejních složek v Praze

“Během víkendu zanesl místostarostovi Pavlu Dlouhému (ODS), který má na starosti činnosti městské policie, svou rezignaci. Radní města se měli osudem pana velitele zabývat a on nejspíš nechtěl čekat, až ho odvolají,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz starosta a senátor za ODS Tomáš Jirsa.

Omluva. A pak odchod

Vrchní strážník se před časem radním za sexuální kauzu omluvil. Neviděl proto důvod, proč by měl rezignovat. Postavilo se za něj také vedení města. Původně starosta ani místostarosta neviděli v jeho „konání“ žádný výrazný problém. Až když se kauza dostala na veřejnost, oba zjistili, že jde o nevídaný skandál, a že ani jeden z představitelů radnice nejsou znalí ani základních právních předpisů.

Měl být vyhozen hned, míní právnička

“Velitel strážníků porušil nejméně dva paragrafy zákoníku práce a divím se, že lidé, jako starosta nebo místostarosta neznají tyto předpisy. Kdyby je znali, musel by takový zaměstnanec skončit okamžitou výpovědí pro ztrátu důvěry či hrubé porušení pracovní kázně,“ řekla pro ParlamentniListy.cz jedna z českobudějovických právniček, která poměry na Hluboké dobře zná.

“V tomto českém rybníčku prazvláštních myšlenkových i politických pochodů mne asi už nic nepřekvapí. Neznají tam základní zákony ani předpisy s ohledem i na jiné kauzy. Na vedení města i různé jeho organizace je a byla řada výtek, stížností, a přitom to město vždy ustálo. To je mi záhadou. Jak se ukázalo na kauze strážníka, nejsou kompetentní k vedení města, protože měli toho člověka už z principu okamžitě sesadit,“ uvedla rozhořčeně právnička s dlouholetou praxí.

Šéf městské policie Karel Hubinger je rozvedený a i žena, s kterou v kanceláři souložil, je po rozvodu. Strážník má ale malou dcerku. I na ni může mít podle občanů městečka neblahý vliv.

“Takovou ostudu, co jí tatínek přichystal, si to dítě nezaslouží. Přitom on je v podstatě slušný člověk. Ale když neumí krotit své vášně ani v zaměstnání, nemůže zastávat tak důležitou funkci organizace, která má navíc dohlížet na dodržování práva a pořádku ve městě,“ myslí si obyvatelka Marie Hánová.

Vedení města bude nyní muset hledat v řadách zbývajících strážníků náhradníka za Karla Hubingera.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…