Sexuální výchova trápí žáky, tvrdila učitelka. Teď s ní nikdo nemluví

13.11.2011 11:14

Francouzštinářka ze Základní školy Kuncova Arjana Shameti vystoupila před časem v pořadu ČT Máte slovo, kde kritizovala ředitele školy Pavla Petrnouška za nevhodnou sexuální výchovu žáků. ParlamentníListy.cz poté jako první informovaly, že jí za to hrozila výpověď ze zaměstnání. Ředitele se ale zastali ostatní učitelé, žáci i rodiče.

Sexuální výchova trápí žáky, tvrdila učitelka. Teď s ní nikdo nemluví
Foto: Hans Štembera
Popisek: NEPOUŽÍVAT Vysvědčení, ilustrační foto

Ministr školství Josef Dobeš poslal do školy inspekci, která měla vyšetřit, co je na obviněních pravdy. Podle ředitele bylo všechno v pořádku. Petrnouškovi vadí hlavně fakt, že on sám s ministrem, který se za francouzštinářku postavil, neměl šanci mluvit a říci mu svou verzi.

SLEDUJEME TÉMA Sexuální výchova

"Každý kurz trvá šest hodin, v tom prvním jsou dívky a chlapci vždy oddělení, aby se neostýchali o svých prožitcích a o tématu více hovořit, aby se překonal první stud. Každý na kurzu vystupuje dobrovolně, má právo na věc nereagovat, do diskuze se nezapojit. V případě, že je mu to hodně nepříjemné, může i odejít," řekl Petrnoušek serveru iDNES.cz.

K tématu Ministr Dobeš: Vrchol totality. Ředitel chce vyhodit učitelku kvůli názoru na sexuální výchovu

Petici, která se ředitele zastává, podepsalo na 300 žáků. Nelíbí se nám, co paní učitelka o řediteli v médiích řekla. Je to lež a ve skutečnosti je to všechno jinak, než jak to nyní vypadá. Výuka probíhala zdaleka jinak, než jak to bylo řečeno. Nezdá se mi to fér," míní jeden ze signatářů Roman Ráž. 

Přestože ředitele se zastali i ostatní učitelé, Shameti si stojí za svým. "Tušila jsem problém, když takto veřejně vystoupím, ale už jsem to nemohla neudělat. Už dva roky cítím, že ta sexuální výchova je vadná, že to je nekontrolované a nekontrolovatelné,“ uvedla. Kolegové s ní prý příliš nemluví – a ti to potvrzují. Žáci prý ředitele mají rádi, na rozdíl od paní Shameti. A podobný názor mají i rodiče.

K věci:
Jílková v šoku z vyhazovu učitelky za svůj pořad. Vše prošetří Dobeš
Učitelka kritizovala u Jílkové školu a ředitele. Ten ji chce vyhodit

U Jílkové jako ve středověku: Za monogamii a zákaz antikoncepce

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…