Šídlo paroduje: Hlavně nebojujte proti korupci, řekl prý Klaus Peltovi

18.12.2011 9:20

Humorná scénka „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit“ je nejspíš známa většině české společnosti. Komentátor Jindřich Šídlo využívá základní myšlenky této scénky a paroduje nedávné setkání prezidenta Klause s novým šéfem Fotbalové asociace České republiky Miroslavem Peltou. Bere si přitom na mušku ruského prezidenta Medveděva i ministra školství Josefa Dobeše (VV).

Šídlo paroduje: Hlavně nebojujte proti korupci, řekl prý Klaus Peltovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

Komentátor Hospodářských novin Jindřich Šídlo si tentokrát ve svém komentáři vzal na mušku prezidenta Václava Klause a nového šéfa Fotbalové asociace České republiky Miroslavem Peltou. Po vzoru známé scénky „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit“ komentátor paroduje nedávné setkání hlavy státu s fotbalovým bossem. Šídlův komentář přináší server Hospodářských novin.

„Éto váše ďélo, jak mi tu moc hezky řekl pan prezident Medveděv

Šídlo s humorem naznačuje, že Klaus Peltovi popřál hodně úspěchů v nové funkci a vyjádřil přání, aby Pelta nenaskakoval na novou módní vlnu, na kterou dnes naskakuje kde kdo, na vlnu boje proti korupci.  Komentátor k tomu využívá dnes již slavného výroky sovětského vůdce Brežněva, který se o Pražském jaru z roku 1968 vyjádřil slovy: Éto vaše ďélo, ale jen pár měsíců na to, poslal sovětské tanky na okupaci Československa. Šídlo se přitom dotýká také nedávné návštěvy ruského prezidenta Medveděva v Praze, na níž si velmi porozuměli s Václavem Klausem.

„Éto váše ďélo, jak mi tu moc hezky řekl pan prezident Medveděv. Moc jsme se tomu spolu nasmáli. Doufám, pane předsedo, že nezklamete moje očekávání a fotbalový svaz nebude pod vaším vedením naskakovat na onu módní vlnu boje proti korupci, kterou tu rozehrávají někteří pánové. V tom právě na vás moc sázím. Myslím, že nepřeháním, když řeknu, že jste nejlepší předseda fotbalového svazu po listopadu 1989,“ paroduje Šídlo Klausův kompliment ministru školství Dobešovi, kterého označil za nejlepšího porevolučního správce svého resortu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…