Škárka: Véčka jsou nevyzpytatelná. Vláda padne

01.05.2011 21:52

Exposlanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka se dal podle vlastních slov po úterním hlasování o nedůvěře vládě do přemýšlení, zda se rozhodl správně. A došel k názoru, že hlasovat proti kabinetu bylo správné rozhodnutí. Navíc si myslí, že vládu nevyzpytatelná Véčka stejně položí.

Škárka: Véčka jsou nevyzpytatelná. Vláda padne

Úterní hlasování o vyslovení nedůvěry vláda s přehledem ustála. Svými hlasy ji podpořilo 115 koaličních poslanců, až na tři bývalé z klubu VV - Jaroslava Škárku, Kristýnu Kočí a Stanislava Humla. Právě prvně jmenovaný se s odstupem několika dnů přiznal, že ačkoliv podporuje reformy a pravicovou vládu, nemohl ji svou podporu dát.

„Velmi dlouho jsem o tom přemýšlel a s odstupem pár dnů si myslím, že jsem se rozhodl správně. Pominu-li důvody, které jsem uváděl již před hlasováním, totiž že se jedná o vládu bez smysluplné obměny, o jakousi „udržovací" vládu, o jakýsi „liškomyškokočkopes", objevily se posléze důvody další," uvedl na svém blogu na iDnes.cz Škárka.


Kubice ve sněmovně mlčel

Jako hlavní důvody pro vyslovení nedůvěry uvedl především to, že se vláda neočistila od ABL a nový ministr vnitra Jan Kubice je majitelem další bezpečnostní agentury, přičemž na plénu prý nedokázal ani odpovědět, zda mají tyto agentury vztah.

„Nechci dopředu ministra Kubiceho odsuzovat, ale i jeho první krok v úřadu, kdy odvolal všechny náměstky, mi připadá poněkud nekoncepční a může ohrozit fungování ministerstva vnitra," uvádí dále v příspěvku nezařazený poslanec.

Vláda, jejíž důvěra stojí na „ nevyzpytatelných Věcech veřejných", pak podle něho nemá šanci vydržet ani do „švestek". Škárka dodává, že si není jistý, zda ty švestky „nedozrají" už v červnu. Jak totiž avizoval premiér Petr Nečas, za dva měsíce hodlá ve sněmovně spojit podstatné balíčky reforem s dalším hlasováním o nedůvěře kabinetu.


Zeptejte se Jaroslava Škárky ZDE

##MINIPAS 3478##

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…