Sledovanost Rathova projevu trumfla Události ČT

06.06.2012 10:11

Úterní odpolední projev poslance Davida Ratha, který předcházel hlasování o jeho vydání k trestnímu stíhání sledovalo na ČT24 živě 873 tisíc diváků. Jde tak o číslo, kterého se marně snaží dosáhnout vlajková loď zpravodajství České televize Události.

Sledovanost Rathova projevu trumfla Události ČT
Foto: hns
Popisek: Televize s monoskopem

Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že na vystoupení Davida Ratha ve sněmovně, které živě přenášela ČT24, se dívalo 873 tisíc lidí a podíl na sledovanosti činil 55,5 procenta. Více než polovina lidí, kteří byli v té době u televizních obrazovek, se tedy dívala na Rathův projev.

To jsou čísla, která se nedaří dosáhnout hlavnímu zpravodajskému pořadu veřejnorávní televize, které jsou Události, jenž ČT s velkou slávou oblékla od 1. dubna letošního roku do nového kabátu. Nepovedlo se to ani pár hodin po Rathově vystoupení ve sněmovně. Na Události se dívalo celkem 794 tisíc lidí (650 na ČT1 a 144 na ČT24) při podílu na sledovanosti 21,9 procenta (17,9 a 4 procenta).


 

reklama

autor: jih

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…