Slovo Havel mělo v neděli největší nárůst hledání na internetu

19.12.2011 14:30

Klíčové slovo Havel se v neděli stalo heslem s největším nárůstem v tuzemských vyhledávačích. V době, kdy se zpráva o smrti bývalého prezidenta začala šířit, zaznamenaly mírný nárůst provozu i sítě mobilních operátorů. Vyplývá to z informací firem.

Slovo Havel mělo v neděli největší nárůst hledání na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý prezident ČR Václav Havel

Václav Havel se podle produktového manažera Seznamu.cz Romana Duška stal během jednoho dne "skokanem roku" na českém internetu. "Zajímavostí také je, že v nedělní dvacítce slov s nejvyšším počtem hledání se umístila slova, která přímo souvisí se včerejším úmrtím Václava Havla, například státní smutek, Dagmar Havlová, Václav Havel životopis a podobně," uvedl. Počet dotazů obsahujících heslo Havel na Seznamu vzrostl z průměrných 1491 za den v posledním týdnu až na 44.340 hledání v neděli.

Úmrtí Havla bylo mezi desítkou nejdiskutovsnějších témat

Na Twitteru tvořily příspěvky obsahující slovo Havel během neděle až 0,33 procenta všech zpráv, které uživatelé z celého světa na síť posílali, a jeho úmrtí se tak dostalo mezi deset celosvětových témat na této síti. Pro srovnání, když zemřel zakladatel Apple Steve Jobs, dosáhl podíl "tweetů" o něm 7,7 procenta.

Na Facebooku se podle internetového odborníka Daniela Dočekala objevilo několik desítek stránek, které chtějí získat co nejvíce fanoušků odkazem na Havlovo úmrtí.

Vše k tématu skon Václava Havla

"V souvislostí s úmrtím prezidenta Václava Havla jsem zaznamenali mírný nárůst provozu, a to jak v oblasti hovorů, tak textových zpráv, který byl patrný zejména těsně po poledni, kdy se objevily první zprávy. Zvýšený provoz pak trval po celý den," uvedla mluvčí T-Mobile Martina Kemrová.

Bývalý prezident Československa a České republiky zemřel v neděli ve věku 75 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

8:31 Ukrajina? Putin schválně brzdí. Francouzský generál mrazí

„Myslím, že Ukrajina postupně směřuje ke katastrofě,“ uvedl vysloužilý francouzský generál Dominique…