Smetka z H-Systému bude na svobodě

27.01.2012 15:24

Obvodní soud pro Prahu 4 rozhodl o tom, že hlavní strůjce podvodu v kauze H-Systém Petr Smetka půjde na svobodu. Státní zastupitelství si ale ponechalo lhůtu k podání stížnosti a rozhodnutí soudu tedy zatím není v pravomocné. Informoval o tom Český rozhlas.

Smetka z H-Systému bude na svobodě
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

Pokud proti rozhodnutí soudu nebude mít námitky žalobce, pak by Smetka, který byl uznán vinným jako strůjce miliardového podvodu v kauze H-Systém, mohl být na svobodu puštěn  po 30. lednu. Vězněn je podle Radiožurnálu ve věznici na Pankráci, kde si odseděl šest let, tedy polovinu trestu.
 

"Byl podmíněně propuštěn ve veřejném zasedání se stanovením zkušební doby sedm let za uložení dohledu, to znamená ve spolupráci v budoucnu s probační a mediační službou. Byla mu také uložena povinnost opětovně hradit způsobenou škodu,“ řekl Radiožurnálu místopředseda soudu Jaroslav Pytloun.  

Státní zastupitelství si ale ponechalo lhůtu k podání stížnosti a rozhodnutí soudu tedy zatím není v právní moci.  

Jako majoritní akcionář H-Systému byl Smetka odsouzen k dvanácti letům vězení. V 90. letech přišlo v kauze H-System nejméně 1095 lidí o více než 980 milionů korun. Soudy Smetku označily za hlavního aktéra rozsáhlého podvodu spojeného s projektem levného bydlení.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…