Smrt svědka v kauze armádních zakázek vyšetřuje policie

25.09.2011 19:47

Ústecká policie vyšetřuje smrt pětačtyřicetiletého podnikatele Jiřího Čaníka, svědka v případu údajně zmanipulovaných armádních zakázek. Čaník byl v červenci nalezen s prostřelenou hlavou na sídlišti Krásné Březno v Ústí nad Labem. Podle policistů spáchal sebevraždu, napsala MF DNES.

Smrt svědka v kauze armádních zakázek vyšetřuje policie
Foto: ParlamentníListy.cz
Popisek: Vojenský speciál na afghánském letišti

"Případ vyšetřujeme jako sebevraždu. Nezjistili jsme cizí zavinění," řekla mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová. "Střela pronikla do hlavy v pravé spánkové oblasti a vyletěla ven levou částí. Muž vlastnil zbrojní průkaz, pistoli jsme na místě zajistili," doplnila.

Související Armáda utratila o miliardu a půl více. Vondra: Nakupovala přes prostředníky

 

Podle faktur skončily u Čaníka peníze, které stát před rokem a půl vyplatil za opravy vojenských ubytoven a po nichž teď pátrá policie i úřady. Zakázky na opravy za 53 milionů korun připravoval nyní již bývalý úředník ministerstva obrany Kajetán Kalivoda.

Když se začala případem podezřelých rekonstrukcí ubytoven zabývat policie, stal se náhle na konci loňského roku majitelem a jediným jednatelem firem Aperk, Czech Professional Building i H+V Praha Jiří Čaník. "O podnikání mi nevyprávěl, ale žádné miliony neměl. V poslední době jsme vůbec peníze neměli, musela jsem si půjčovat," sdělila deníku družka zemřelého.

Čtěte více:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…