Smutný dopis policistům: Dostanete ještě méně, než jste čekali

03.01.2011 18:54

Dopis policejního ředitele Karlovarského kraje adresovaný podřízeným dva dny před Silvestrem rozhodně náladu ve sboru neuklidnil. Jedná se o téma v současné době asi nejcitlivější, a to peníze.

Smutný dopis policistům: Dostanete ještě méně, než jste čekali

Plukovník Oldřich Tomášek v něm s politováním upozorňuje, že není schopen splnit slib ministra na snížení mezd o proklamovaných 6,3 procenta, ale že musí tuto hranici překročit, jelikož ještě neobdržel rozpočet na mzdy na rok 2011 od policejního prezidia.

Za předpokladu, že...

"V současné době jsou vám předávány nové platové výměry obsahující snížení platových tarifů o 10 procent tak, jak určila vláda svým nařízením. Zároveň ale ve sdělovacích prostředcích zaznívá opakovaně ujištění ministra vnitra, že reálně budou sníženy platy policistů o 6,3 procenta,...prakticky všichni jdete s celkovým platem dolů o víc než deklarovaných 6,3," stojí v textu dopisu krajského policejního ředitele jeho podřízeným.

V okamžiku přidělení rozpočtu budou všem policistům přepočítány platy tak, aby pokles platu byl skutečně jen 6,3%. To platí za předpokladu, že objem mezd pro naše ředitelství bude snížen skutečně jen o 6,3% oproti loňskému roku," potvrdila předpoklad pro ParlamentníListy.cz tisková mluvčí policejního ředitelství Karlovarského kraje mjr. Andrea Pomichalová.

Všechny kraje

Podle informací redakce funguje nejen karlovarské, ale všechna krajská ředitelství v "rozpočtovém provizoriu" a nezbývá jim, než doufat, že peníze na dorovnání dostanou v požadované výši, aby se mohlo dorovnávat na zbývajících složkách platu. Výše platu se bude  podle tiskového mluvčího ministerstva vnitra Pavla Nováka dorovnávat z neobsazených tabulkových míst. "Krajští ředitelé disponují pouze výhledem na základě kvalifikovaných předpokladů odpovědného personálního pracoviště policejního prezidia a rozepsané prostředky obdrží v průběhu 1. čtvrtletí 2011, konkrétní termín je závislý na rozpisu mzdových prostředků ze strany ministerstva vnitra," vysvětlil ParlamentnímListům.cz časovou prodlevu tiskový mluvčí policejního prezidia kpt. Jan Melša.



Fair play

K pro mnohé smutnému vysvětlení krajského ředitele se přidalo několik komentářů, které v zásadě ocenili jeho smysl pro fair play a připomněli, že on začínal u policie od chodníku, proto si jeho rovného přístupu váží. Rovněž se ale objevily dovysvětlující reakce, že policisté už loni přišli o další částky, které v konečném zúčtování stejně překročí stanovených 6,3 procenta. "Taky už jsem podepsal snížení a je to skutečně víc jak o deset procent, loni nám už brali z rizikáče 500,-Kč že prej máme minimální riziko a odůvodnili to velkou objasněností, všichni jsme na to koukali...," píše přispěvatel.


Čtěte také:


Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: koz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…