Snad mě jednou za IZIP pochválí, doufá Cabrnoch

12.10.2011 17:45

Europoslanec Milan Cabrnoch (ODS) doufá, že ho jednou lidé za projekt elektronických zdravotních knížek pochválí. Prohlásil to v dnešních Dvaceti minutách Radiožurnálu na Českém rozhlase 1. Moderátorovi Martinu Veselovskému vyčetl, že se ho stále ptá na ekonomické souvislosti a ne na to co projekt, který stál miliardu korun, přinese lidem.

Snad mě jednou za IZIP pochválí, doufá Cabrnoch
Foto: cabrnoch.cz
Popisek: MUDr. Milan Cabrnoch

Projekt elektronických zdravotních knížek IZIP stál už přes miliardu korun. VZP velkou část těchto peněz vynaložila jen na to, aby lékaře přesvědčila, že se mají do projektu zapojit. Přes zjevnou finanční nákladnost VZP věří, že se projekt uchytí i v zahraničí.

Projekt je správný

Část akcií proto doputovala od jednoho z otců projektu europoslance Milana Cabrnocha (ODS) k neznámé švýcarské zahraniční firmě a odtud do VZP. Nejde jen o další tunel na peníze daňových poplatníků? Ve Dvaceti minutách Radiožurnálu na Českém rozhlase 1 odpovídal nejen na tuto otázku sám europoslanec Cabrnoch.

Vše o projektu IZIP čtěte ZDE

„Byl jsem jedním z minoritních akcionářů IZIPu, držel jsem asi jednu šestinu akcií ze dvou tisíc čtyř set a tento svůj podíl jsem předal VZP. Má velký zájem na tom, aby projekt pokračoval, stále si myslím, že je velmi správný. Pojišťovna dnes drží jedenapadesát procent akcií a to je podstatné. Mezi nimi jsou i moje akcie a to se určitě dá dokázat," prohlásil v pořadu europoslanec.

Pak už stále dokola opakoval jen pár připravených vět o tom, že neví, kdo je zahraničním vlastníkem čtyřiceti devíti procent akcií společnosti IZIP, respektive, že je to firma eHi eHealth International, do které vstoupil neznámý investor. Cabnoch neví, kdo je tímto investorem. Podle jeho názoru je mnohem důležitější, že většinový podíl akcií drží VZP a může projekt elektronických zdravotních knížek kontrolovat. Posléze dodal. Že pokud se VZP rozhodne odkoupit necelou polovinu akcií od zahraničního investora, on sám z toho nebude mít ani korunu

V pořadu Cabrnoch také vyjádřil značnou nelibost nad tím, že se ho moderátor Martin Veselovský ptá na ekonomická záležitosti spojené s projektem IZIP a ne na to, k čemu všemu by mohl projekt sloužit a jak bude užitečný. „Já bych byl rád, aby si jednou lidé řekli, že to, co Milan Cabrnoch vymyslel, je dobré," prohlásil.

Více:

Reportéři otevřeli kauzu IZIP. Šéf VZP si stěžuje na ČT. Wollner: Zbabělost

Cabrnoch (ODS): Předat kontrolu nad IZIP do rukou VZP je správné rozhodnutí

Modří europoslanci převedli IZIP do Švýcarska. Kvůli VZP 

Zavádějící mediální kampaň nás poškozuje, brání se IZIP 

##PROFIL 1538##


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…