Snažme se myslet na vztahy. Ale také na ekonomiku, vzkázal Nečas Čechům

28.10.2011 19:16

Premiér Petr Nečas dnes lidem v České republice ke státnímu svátku popřál, aby zvládli problémy, které mají vzhledem k nelehké ekonomické situaci před sebou. Předseda vlády to uvedl v americkém hlavním městě Washingtonu, kde dnes na závěr své dvoudenní návštěvy Spojených států položil věnec k soše prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Snažme se myslet na vztahy. Ale také na ekonomiku, vzkázal Nečas Čechům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Především bych ale popřál lidem, nám všem, kteří žijeme v České republice, abychom se snažili myslet na dobré mezilidské vztahy. Potom to ostatní, jako je ekonomická prosperita a podobně, tak samozřejmě přijde, ale je to přece jenom až to druhé," řekl také Nečas novinářům.

Vztahy s USA jsou důležité

Washingtonský památník Masarykovi vznikl zásluhou společnosti Američtí přátelé České republiky. Socha byla odhalena v roce 2002. Nečasovi dnes připomenula domov. "První, co mne napadlo, když jsem se podíval na sochu Tomáše Garrigua Masaryka tady ve Washingtonu, tak že vlastně máme velmi podobnou sochu v Rožnově pod Radhoštěm, vlastně ve stejné velikosti, také v kabátu," podotkl.

Zároveň již po několikáté během nynější návštěvy ve Washingtonu zdůraznil důležitost česko-amerických, potažmo evropsko-amerických vztahů. Připomenul, že u tří významných okamžiků spojených se svobodou Česka a Československa stáli američtí prezidenti, a to na konci první světové války, během druhé světové války a během studené války.

Dále čtěte:
Víme, jak bude vypadat Klausův sváteční projev
Klaus zítra ocení řeholnici, karikaturistu a překladatele
Havel přijel do Prahy kvůli státnímu svátku

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …