Sněmovna schválila nižší valorizace důchodů, Drábka nazvali ministrem chudoby

05.09.2012 16:08

Sněmovna dnes znovu schválila vládní předlohu o nižším růstu důchodů. Poslanci přehlasovali veto levicového Senátu. Pro návrh hlasovalo 101 poslanců, což představuje nejtěsnější možnou většinu.

Sněmovna schválila nižší valorizace důchodů, Drábka nazvali ministrem chudoby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Již při představování návrhu ministr práce Jaromír Drábek uvedl, že jej předkládá s těžkým srdcem. Sociální demokrat Lubomír Zaorálek však poté v rozpravě prolásil, že na jeho těžké srdce nevěří. Následně se na něj rozkřikl: „Ne, Vy nejste ministr práce a sociálních věcí, Vy jste ministr chudoby“ a vytkl mu, že se vůbec nezajímá o důsledky, jaké mají jeho kroky na obyvatele.

V průběhu rozpravy zaznělo několik zajímavých věcí, například poslanec Jiří Paroubek z NS- LEV 21 popsal, jak šel v Ústí nad Labem na nákup. „Já a mí spolupracovníci jsme udělali nákup v české a německé samoobsluze. Nakoupili asi devatenáct základních položek v supermarketu v Ústí nad Labem a v Drážďanech, a zjistili, že u nás jsou v průměru o třetinu dražší,“ popsal drahotu, které jsou čeští důchodci již nyní vystaveni. Vládě doporučil, aby se zaměřila spíše na velké obchodní korporace, které uzavírají kartely a kvůli nim máme tak vysoké ceny.  


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…