Spiknutí v režii ODS. Další politici začínají mluvit

13.04.2011 16:24

Aféra kolem VV nabírá na obrátkách, údajně ji vyvolala poslankyně Kočí za pomoci ODS. O tomto scénáři je bytostně přesvědčena i valná většina politiků Ústeckého kraje, prý se bojuje o vnitro. Za občanské demokraty reagoval pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Kubera: Klidně napište, že bych chtěl být ministrem vnitra.

Spiknutí v režii ODS. Další politici začínají mluvit

O tom, jak se na aktuální politickou kauzu „všimného za mlčení" ve Věcech veřejných dívají členové VV v Ústeckém kraji ParlamentníListy.cz již podrobně informovaly. Avšak, jak celou věc vidí severočeští politici, kteří pochází z jiných stran? Významná část z nich se domnívá, že celý skandál hraje do karet především občanským demokratům. Teplický senátor Kubera (ODS) tvrzení svých kolegů odmítá a ironicky vzkazuje, že by sám rád dělal ministra vnitra.

Nepřehlédněte:


Skandál byl odstartován příliš brzy

Podle poslance Jaroslava Foldyny (ČSSD) má současné politické drama jediný cíl - ODS chce ovládnout ministerstvo vnitra.  „Domnívám se, že jde o účelově otevřenou kauzu, kdy ODS chce urychleně obsadit vnitro. Důvodů je mnoho, např. kauzy na krajích stejně jako kauza Vondrova, prohlásil pro ParlamentníListy.cz sociální demokrat Jaroslav Foldyna.  


S Foldynovým názorem bezvýhradně souhlasí také senátorka Alena Dernerová (S.cz), která v lavicích horní parlamentní komory reprezentuje regionální hnutí Severočeši.cz. Domnívá se, že celá kauza okolo VV je předem připravená a velmi dobře vykonstruovaná.

Ale zdá se, že nevyšla na sto procent. Senátorka má za to, že akce byla uvedena do chodu předčasně, protože chybí minimálně 3 další přeběhlíci. Motivy Kristýny Kočí, pana Škarky a Humla jsou Dernerové nejasné, ale jejich vystoupení jí připadá vysoce nevěrohodná.

VV šlapaly na paty kmotrům ODS

„Důvodem, proč se VV znelíbily je to, že začaly jako jediné v rámci koalice opravdu bojovat s korupcí. Zejména pan ministr Bárta se významně dotkl některých bossů ODS.  Víte, zdá se mi zvláštní, že se takřka vůbec neřeší kauza Promopro, potažmo pan ministr Vondra a byla jsem nemile překvapena i přístupem ministra Pospíšila k event. řešení této kauzy, řekla Parlamentním listům.cz Dernerová (S.cz).

Senátorka v této souvislosti připomíná, že existence firmy ABL byla známa již v létě 2010 při sestavování vlády. V Kauze VV" shrnuje politička „se konstatují všeobecně známá fakta několik let stará, ač se redaktoři MF snaží být jakoby objektivní." To, že díky provalení skandálu dnes hrozí pád vlády, nemusí podle Dernerové regionální kmotry ODS trápit.

Výměna mladého loupežníka za ostříleného lumpa

Výčet politiků ze severu Čech, kteří za politickým děním u VV vidí ruku ODS, ovšem ještě nekončí. Stejný názor s Foldynou (ČSSD) a Dernerovou (S.cz) sdílí i známý chomutovský zastupitel Přemysl Rabas (SZ).

„Premiér připravuje změnu i v dalších resortech, především na vnitru, které se má dostat ze škodlivého vlivu ABL. Přeloženo do srozumitelného jazyka, je třeba, aby se vnitro z vlivu mladého perspektivního loupežníka  dostalo  zpět pod vedení starých protřelých a velmi zkušených loupežníků," konstatoval Rabas a dodal, že ve skutečnosti své poslence uplácí většina zavedených stran, jen tak nečiní prostřednictvím obálek, ale prostřednictvím dobře placených postů v mnoha dozorčích radách.

Senátor Kubera: Chci být druhým ministrem vnitra!

Senátor Jaroslav Kubera (ODS) se k celé kauze nechtěl příliš vyjadřovat, protože už to dělá kde kdo, aniž by měl k celé věci relevantní informace.  Zvláště teď není jasné, co je pravda a co čirá spekulace. Senátor nás odkázal na výrok ministra zahraničí Schwarzenberga (TOP 09), který prohlásil, že si připadá jako v Bohnicích. Kubera má za to, že je to ještě velká urážka Bohnic. Kdyby byl chovancem tamního ústavu, tak by se proti tomu ohradil, protože současná situace je mnohem horší než v Bohnicích.

„Jenom vám řeknu, že nemám zájem o žádné ministerstvo, ale klidně napište, že bych chtěl dělat druhého ministra vnitra.  Ti blbci to vezmou vážně a za chvíli to bude komentovat kde kdo.  Teď je ve všem takový zmatek, že by klidně mohli být dva ministři vnitra, jeden za ODS a druhý za VV," uzavírá s notnou dávkou ironie Kubera (ODS).

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …