Špína je tady: Jsi chudý, Okamuro. Do politiky jdeš pro peníze

08.01.2012 18:21

EXKLUZIVNĚ Uplynulo sotva několik dní od doby, co podnikatel Tomio Okamura v souvislosti s diskusí o jeho možné prezidentské kandidatuře pro ParlamentníListy.cz předpovídal, že se proti němu chystá diskreditační kampaň a první signál jeho prognózy je tady. Na jednom z blogů se nedávno objevily údajné důkazy toho, že firmy, v nichž má oblíbený podnikatel podíl, vykazují dlouhodobě ztrátu a do politiky chce prý jen proto, aby si finančně polepšil. To však Okamura ve svém vyjádření pro naši redakci důrazně vyvrací.

Špína je tady: Jsi chudý, Okamuro. Do politiky jdeš pro peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

O viceprezidentovi Asociace českých cestovních kanceláří a agentur Tomio Okamurovi se v posledních dnech, v případě konečného schválení přímé volby, často mluví jako o jednom z pravděpodobných kandidátů na post prezidenta. Ač sám Okamura svoji vůli k zapojení se do volebního klání o Hrad nikdy sám od sebe neprezentoval, začalo jeho jméno vévodit různým anketám i průzkumům. Podnikatel v cestovním ruchu Okamura svoji případnou kandidaturu nevyloučil a v současné situaci to ani nepovažuje za aktuální.

A právě díky tomu se z úst některých politiků začaly ozývat hlasy, že přímá volba asi nebude tím pravým ořechovým, protože by se mohli začít vynořovat zájemci, kteří jsou politicky nečitelní a populističtí. To prohlásil například šéf senátorského klubu ČSSD Petr Vícha. Autorem podobného výroku je i premiér Petr Nečas, který řekl, že se obává různých „figurek“, které by se do přímé volby mohly chtít zapojit. Nálepkování lidí za figurky je na hraně demokracie, opáčil pak pro agenturu Mediafax Okamura.

Okamura je prý vyčůraný a nebezpečný pokrytec

Ten dnes ParlamentníListy.cz exkluzivně informoval, že již zaregistroval první výpad proti jeho osobě, který se objevil na blogu jistého Jana Papeže pod názvem „Tomio Rocky Okamura: chráněnec kmotrů nebo užitečný pitomec?" Okamura zároveň obvinění proti němu vyřčená popřel a vyvrátil.

„Proč se ze všech politiků a politiků čekatelů věnuji právě panu Okamurovi ? Náhodou se vyskytuje tak blízko, že vidím skulinkami pod jeho masku a velikost jeho pokrytectví, vyčůranosti a nebezpečnosti pokládám za tak rozměrnou, že mi stojí za to se angažovat,“ uvádí na svém blogu Papež.

Dále Papež píše, že k sepsání „pravdy“ o Tomio Okamurovi ho podnítili obecně rozšířené údajné mýty o tom, že je úspěšným podnikatelem a v další části textu se pak snaží dokázat, že je tomu přesně naopak a firmy, v nichž má česko-japonský podnikatel podíl, vykazují za několik uplynulých let pouze ztrátu.

Ve svém blogu pak autor rozebírá své pochybnosti o Okamurově angažmá ve firmě Miki Travel. Podnikatel se podle něho snaží působit jako majitel této cestovní kanceláře, i když přitom firmu nikdy nevlastnil. Proto zpochybňuje, jak z ní může mít tak vysoké příjmy. Z toho důvodu se podle jeho soudu Okamura chystá vstoupit do politiky, aby si přišel na slušné peníze.

Mám statisícové příjmy měsíčně, nemusel bych do konce života pracovat

Takovým tvrzením se však Tomio Okamura vysmál zveřejněním svých dosavadních příjmů, podle kterých by si svou potencionální politickou činností mnohonásobně finančně pohoršil a Papež na něho pouze závistivě vymýšlí špínu.

„Tak takhle lživý, závistivý a podlý článek o své osobě jsem ještě nečetl. Pana Papeže jsem viděl tak možná pětkrát v životě, je členem konkurenční Asociace CK a nenávidí mne i mnoho dalších úspěšných kolegů v cestovním ruchu od prvního okamžiku, což je o něm všeobecně známé. Takže mne samozřejmě nijak blíže nezná, nejsme přátelé ani kolegové a nic bližšího o mne ani o mém podnikání neví a ani nevěděl,“ brání se nařčením Okamura.

„Ale k věci. Možná jsem podle pana Papeže neúspěšný chudáček, ale to nechám na posouzení jiných. Faktem je, že jako jednatel v Miki travel Prague s.r.o. mám oficiální zdaněný příjem v milionech korun ročně. Ze svých dalších investic (které přeci vůbec nemusí být a ani v mém případě nejsou formou podílů v s.r.o.) mám legální a zdaněné příjmy minimálně v dalších statisících měsíčně. Co se týče mých podílů v s.r.o., tak například v Japa foods s.r.o. jsem se rozhodl reinvestovat zisk do dalšího rozvoje firmy, moje peníze leží tedy ve firmě,“ doplňuje v exkluzivním vyjádření pro ParlamentníListy.cz podnikatel.

Jsem chudáček? Tak to abych prodal nového Aston Martina

„A závěrem bych chtěl panu Papežovi a všem dalším podobným pomlouvačům s nadsázkou vzkázat, že se tedy asi ‚budu muset stát‘ tím neúspěšným chudáčkem a neúspěšným podnikatelem, kterého ze mne udělali, takže prodám svého nového Aston Martina a vezmu si místo něj jedno z několika dalších svých firemních aut nebo možná raději prodám jednu ze svých nemovitostí s výhledem na Pražský hrad,“ poznamenává ironicky Okamura.

Své odpůrce také oblíbený podnikatel ubezpečuje, že podle jeho skromných výpočtů mu k životu stačí šestimístná částka měsíčně. „A vychází mi, že tedy mám již vyděláno tolik, že nemusím pracovat do konce svého života. Rád bych je zároveň také ubezpečil, že jsem nikdy neměl žádnou státní zakázku, nikdy jsem neměl žádnou dotaci a nikdy jsem nebyl placen z veřejných peněz. A přeji vám, pane Papeži i dalším pomlouvačům a závistivcům méně závisti, méně lží a méně nenávisti. A omluvu na vás ani nechci, nemá to ve vašem případě cenu,“ vypořádal se s Papežovou kritikou Tomio Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová, Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

13:22 To Rakušan nechtěl: Ve věci migrace úder z nečekané strany

Ministr vnitra Vít Rakušan neříká české veřejnosti pravdu o migračním paktu. Tvrdí to už i koaliční …