Spojte církev, víru a peníze a vzejde z toho něco špatného, řekl Jarolím

11.01.2012 8:00

Místopředseda VV Tomáš Jarolím v pořadu Studio 6 komentoval postoj své strany k církevním restitucím. Zopakoval, že je potřeba zjistit, kde na to vzít.

Spojte církev, víru a peníze a vzejde z toho něco špatného, řekl Jarolím
Foto: veciverejne.cz
Popisek: Tomáš Jarolím

Jarolím tvrdí, že spor není o církevních restitucích, ale o tom, kde na to vzít. Věci veřejné řešily celý den, jestli se mají podřídit vládě.

Restituce jsou dítě TOP 09

„Restituce jsou dítě zejména TOP 09, co se týče koaliční dohody. Pro mě má koaliční společenství smysl jen, když si lidé budou naslouchat. Měsíce a měsíce se ptáme pana Kalouska, odkud chce zafinancovat církevní restituce. Nikdy nám na to neodpověděl, a tak jsme reálně začali hledat možnosti, kde na to vzít v tuto dobu,“ řekl Jarolím v ČT 24.

Jarolím zopakoval podezření o ministrovi financí Miroslavu Kalouskovi (TOP 09). „Je potřeba říkat věci tak, jak jsou. Převádí se ohromné miliardy peněz a já podezřívám pana Kalouska, že bude mít z tohoto nakládání nějaký zisk,“ prohlásil.

„Ve chvíli, kdy spojíte církev, víru a peníze, tak z toho vzejde něco špatného,“ uzavřel.

reklama

autor: vfe

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…