Společností cloumá homofobie, stěžuje si Franz

17.08.2012 16:17

Prezidentský kandidát Vladimír Franz zveřejnil na Facebooku své prohlášení k probíhajícímu festivalu gayů a lesbiček Prague Pride. Tvrdí v něm, že odmítavé postoje některých lidí hraničí s homofobií, kterou podněcuje strach z jinakosti.

Společností cloumá homofobie, stěžuje si Franz
Foto: archiv V. Franze
Popisek: Prof. JUDr. Vladimír Franz

"Nikomu neberu právo na názor, ale považuji za svou občanskou povinnost ostře se ohradit proti útokům vedeným vůči konání pochodu Prague Pride. Spatřuji v nich hůře či šikovněji skrývané projevy homofobie a vyvolávání strachu z jinakosti. Žijeme ve svobodné společnosti, v níž má každý nezadatelné právo na svou odlišnost, pakliže tím neomezuje a neohrožuje svobody a práva druhých. Nic takového v akci Prague Pride nespatřuji," tvrdí Franz ve svém prohlášení. Akce se koná po dobu šesti dnů po celé Praze, kde se konají semináře, koncerty a promítání filmů.

Sdružení Prague Pride se v červenci ptalo prezidentských kandidátů, kteří už se ke své kandidatuře přihlásili, co si myslí o adopcích dětí homosexuálními páry a jestli by po svém zvolení zrovnoprávnili registrované partnerství se sňatkem. Pro adopci dětí byl především Miloš Zeman a Jiří Dienstbier, který uvedl, že výchova v rodině je pro dítě lepší než v ústavní péči. Dienstbier by také po svém zvolení zrovnoprávnil registraci se sňatkem. Naprosto proti adopcím a sňatkům se naopak vyjádřili Ladislav Jakl a Vladimír Dlouhý. Oblíbený kandidát gayů a lesbiček Jan Fischer se vyjádřil, že je spíše zastáncem tradiční rodiny, s homosexuály ale problém nemá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

reklama

autor: ane

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…