Spolková země Dolní Sasko uzavřela smlouvu s T-Systems

20.12.2012 11:12

Německá spolková země Dolní Sasko vyčlenila provoz svého IT do společnosti T-Systems. Příslušný rámcový kontrakt, o kterém se rozhodlo v celoevropském výběrovém řízení, má hodnotu 280 miliónů eur.

Spolková země Dolní Sasko uzavřela smlouvu s T-Systems
Foto: red
Popisek: T-Systems

Společnost T-Systems bude v první fázi modernizovat, standardizovat a poté provozovat asi 7 500 pracovišť státní správy v celém Dolním Sasku, Berlíně i Bruselu. Kontrakt uzavřený na 12 let zahrnuje možnost zvýšit počet provozovaných pracovišť až na 33 000.

Společnost T-Systems v první fázi převede stávající počítačové systémy spolkové země na standard Windows 7/Office 2010. Služby pokrývají rovněž periférie jako monitory, tiskárny a další IT techniku.

„Naším cílem je uvést veškerou výpočetní techniku na nejvyšší v současnosti dostupnou technickou úroveň a mít stejně vysoký standard služeb na všech místech,” uvedl dolnosaský ministr vnitra Uwe Schünemann.

„Těší nás, že můžeme posílit spolupráci se spolkovou zemí Dolním Saskem, která je naším smluvním partnerem v oblasti pevných a mobilních sítí a IT služeb již od roku 1994. Uzavření tohoto kontraktu je dalším článkem řetězu našich úspěšných vztahů se státní správou v Německu,” podotkl Reinhard Clemens, generální ředitel T-Systems a člen představenstva Deutsche Telekomu.

O společnosti T-Systems

T-Systems Czech Republic nabízí síťově orientovaná ICT řešení a služby systémové integrace, implementaci a provoz ICT systémů. Zaměřuje se především na podnikovou klientelu, a to jak na nadnárodní koncerny s celosvětovou působností, tak i na významné lokální podniky a veřejnou správu.

Skupina T-Systems patřící do koncernu Deutsche Telekom AG je jedním z vedoucích evropských poskytovatelů služeb a řešení informačních a komunikačních technologií (ICT) pro podnikové zákazníky s podporou inovativních řešení pro propojenou budoucnost obchodu a společnosti. Skupina má 48.200 zaměstnanců ve více než 20 zemích světa a její výnosy v roce 2011 činily 9,2 miliardy eur.

Služby společnosti T-Systems představují pro zákazníky optimalizaci procesů, zlepšení kvality a snížení nákladů na oblast interních ICT systémů. To ve svém důsledku poskytuje zákazníkům vyšší flexibilitu a možnost koncentrace na jejich hlavní předmět činnosti.

Informace o společnosti a jejích službách najdete na internetových stránkách www.t-systems.cz nebo na mezinárodních stránkách www.t-systems.com.

O skupině Deutsche Telekom

Skupina Deutsche Telekom je jedním z předních světových poskytovatelů integrovaných ICT služeb pro více než 129 miliónů mobilních zákazníků, 36 miliónů zákazníků fixních služeb a více než 17 miliónů širokopásmových služeb. Skupina poskytuje produkty a služby pro pevné i mobilní sítě, internetové a IPTV zákazníky. Pro firmy zajišťuje skupina širokou škálu ICT řešení. Deutsche Telekom působí ve více než 50 zemích světa a má 247.000 zaměstnanců. Tržby generované v roce 2011 dosáhly výše 58,7 miliardy eur, z toho více než polovina mimo Německo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

8:44 Snídáte špatné věci. EU vám zařídí nápravu

„Co snídáte?“ Právě tuto otázku si položili v uplynulých dnech poslanci Evropského parlamentu (EP) a…