Starosta zmizel z kandidátky TOP 09. Je obviněn z finančních machinací

10.05.2010 14:31

Věslav Michalík měl velkou šanci dostat se za TOP 09 do Poslanecké sněmovny, teď mu ale místo toho hrozí obvinění z milionového podvodu.

Starosta zmizel z kandidátky TOP 09. Je obviněn z finančních machinací

Starosta Dolních Břežan Věslav Michalík byl původně dvojkou na kandidátce TOP  09 a měl tak velkou šanci dostat se za tuto nově vzniklou stranu do sněmovny. Z kandidátní listiny nakonec ale v tichosti zmizel. Podle online deníku Aktuálně.cz jej policie vyšetřuje kvůli podezření z padesátimilionového daňového úniku.

Miliony pro ČSOB

Michalík je podezřelý z toho, že před několika lety zprostředkoval ČSOB dvousetmilionovou provizi, a to za prodloužení miliardového kontraktu s Českou poštou.

Již loni, když jej TOP 09 nominovala na kandidátku, musel svou roli v této finanční operaci vysvětlovat. V době, kdy proběhla, byl totiž jedním ze tří klíčových manažerů CA IB.

Už když TOP 09 loni na podzim oznámila jeho kandidaturu, musel svou roli v příběhu vysvětlovat. Tehdy se však nevědělo, jak je případ pro Michalíka vážný.  

Čtěte také:
Gazdík (STAN): Policie starostu Gazdíka nestíhá. Odstoupil sám

Padesátimilionové úniky

Jak nyní vyplývá z nejnovějších zjištění a dokumentů, které má  online deník Aktuálně.cz k dispozici, tři bývalé manažery CA IB, mezi něž patří i Michalík, policie podezírá z padesátimilionového úniku na daních.

Sám Michalík ale jakékoliv pochybení odmítá. "Mohu k tomu říci jen to, že kdyby policie vyšetřovala po právu, a ne na politické zadání, musela by dávno dospět k tomu, že jsem se ničeho nedopustil," sdělil Aktuálně.cz.


Tisková zpráva - vyjádření Starostů a nezávislých k nepravdivému článku na Aktualne.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …