Starostové píší lidem, ať zvolí Schwarzenberga. Zemanovci sází na svařák

17.01.2013 18:11

Pomocí svařeného vína se budou Zemanovci na náměstích měst a obcí ve Zlínském kraji snažit přesvědčit voliče k tomu, aby ve druhém kole prezidentské volby podpořili svým hlasem Miloše Zemana. Naproti tomu TOP 09 a Starostové sázejí při podpoře Karla Schwarzenberga na osobní dopisy nebo kulturní akce.

Starostové píší lidem, ať zvolí Schwarzenberga. Zemanovci sází na svařák
Foto: hns
Popisek: Miloš zeman a Karel Schwarzenberg

Miloš Zeman zabodoval zejména na Moravě a chudších místech republiky, zatímco Karel Schwarzenberg získal podporu ve velkých městech a bohatších regionech. Nejinak tomu bylo i v případě Zlínského kraje, kde Miloš Zeman zvítězil ve všech čtyřech okresech. Kdežto Karel Schwarzenberg někde vůbec neuspěl, například na Kroměřížsku skončil až čtvrtý. Jeho volební štáb se proto hodlá zaměřit právě na regiony, kde místopředseda vlády propadl.

Diskusní setkání a koncerty

„Jsme si vědomi toho, ve kterých okresech měl pan Schwarzenberg menší podporu a právě z toho důvodu chystáme některé akce v okrese Uherské Hradiště, například koncert na zámku Světlov. Snažíme se domluvit, že by pan Schwarzenberg ještě přijel do Uherského Hradiště a dalších měst v našem kraji. Jinak plánujeme i v jiných městech akce, do kterých se zapojí i členové TOP 09, kteří budou například chodit po ulicích a rozdávat letáčky,“ řekl ParlamentnímListům.cz manažer TOP 09 ve Zlínském kraji Emil Sedlařík.

Podle něj strana na mítinky na náměstích nesází. „Budeme pořádat spíše diskusní setkání. Právě na dnešek chystáme takovou akci ve Zlíně v Loft Café od 19 hodin s Janem Rumlem, Jáchymem Topolem a dalšími významnými podporovateli, kteří budou hovořit o tom, proč oni sami podpoří ve druhém kole pana Schwarzenberga,“ doplnil Sedlařík.

Starostové budou posílat občanům dopisy

Poslanec za TOP 09 a STAN Petr Gazdík k tomu říká: „Půjde spíše o osobní aktivity lidí, kteří se hlásí spontánně, než o stranické akce. Lidé chtějí pořádat koncerty, chtějí, abychom jim zaslali grafiku billboardů či plakátů, které zdarma nalepí na svoje plochy. Hlásí se starostové, kteří chtějí sami jako autority napsat svůj osobní dopis a vysvětlit svým občanům, proč mají volit Karla Schwarzenberga,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Gazdík.

Zemanovci vsadili na osvědčený svařák

To Zemanovci se chystají svého kandidáta podpořit zcela odlišně. Miloš Zeman se však nezúčastní. „Akce s Milošem Zemanem v rámci kraje jsme absolvovali před první volbou a teď už by nebyl čas na to, aby tato místa stihl pan Zeman objet znovu. Před první volbou jsme dělali propagace na náměstích měst, kde jsme podávali svařené víno a reklamní předměty. Něco podobného budeme v příštím týdnu také organizovat. Ve Zlíně tato akce proběhne na náměstí příští týden ve středu od 15-18,“ řekl redakci za SPOZ Lubomír Nečas s tím, že další místa konání a termíny akcí na podporu zvolení Miloše Zemana prezidentem ve druhém kole se ještě upřesňují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Kupka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

15:15 Co to je? Knihu koupili, ale prodávat ji nechtějí? Miloš Zeman zakročil

Kniha Spiknutí, která byla v minulém týdnu v pražském Arcibiskupském paláci slavnostně uvedena na tr…