Stínová vláda ČSSD: Místo Škromacha Špidla, Paroubek z kola ven

26.05.2011 6:29

Ve stínovém kabinetu ČSSD pod vedením Bohuslava Sobotky nezasednou ti, kteří při volbě předsedy podporovali jeho rivala Michala Haška, ani strůjci velké koalice v Praze. Nový předseda upevňuje své pozice. Na scéně se objeví např. Vladimír Špidla.

Stínová vláda ČSSD: Místo Škromacha Špidla, Paroubek z kola ven

V nové stínové vládě ČSSD, kterou předseda strany Bohuslav Sobotka představí v pátek, nebude jeho předchůdce ve funkci Jiří Paroubek ani třeba šéf pražské sociální demokracie Petr Hulinský či místopředseda strany Zdeněk Škromach. Objeví se v ní prý ale jako stínový ministr práce a sociálních věcí bývalý eurokomisař Vladimír Špidla a také ostravský primátor Petr Kajnar a středočeský hejtman David Rath jako stínový ministr zdravotnictví. Informují o tom dnešní Lidové noviny.

Kdo byl s Haškem, musí pryč 

O Paroubkovi se spekulovalo jako o možném stínovém ministru financí ČSSD, nakonec ale Sobotka ponechá tuto funkci Janu Mládkovi, pokračují LN. Špidla ve stínovém kabinetu vystřídá Škromacha, Kajnar jako stínový ministr průmyslu Milana Urbana a bývalý volební manažer strany Jan Hamáček jako stínový ministr obrany místo Hulinského.

LN píšou, že ve stínovém kabinetu nebude ani brněnský primátor Roman Onderka, který se věnoval dopravě. Stínovým šéfem diplomacie bude místopředseda ČSSD a Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek.

Související:

Paroubek ministrem financí? Ohrožení pro stát, říká poslankyně

Sobotka se chystá na změny ve stínové vládě

Paroubek prý chce do stínové vlády. ČSSD zřejmě řekne ne

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

14:01 Nad regály bez banánů Čechům došla slova. A peníze

Nejsou banány a jejich cena roste. V plzeňském supermarketu došla leckterým Čechům slova, případně v…