Středočeská ČSSD potvrdila podobu kandidátky. Moravčíková propadla

12.07.2012 20:45

Středočeská organizace ČSSD, která na základě tlaku vlivem Rathovy aféry musela sestavovat novou kandidátku do krajských voleb, dnes schválila její definivní podobu. Sociální demokraty do voleb povede současný příbramský starosta Josef Řihák. Současná hejtmanka Moravčíková se propadla na sedmé místo.

Středočeská ČSSD potvrdila podobu kandidátky. Moravčíková propadla
Foto: Archiv JŘ
Popisek: Senátor ČSSD Josef Řihák

Sociální demokraté ve Středočeském kraji sice složení kandidátky do podzimních krajských voleb sestavovali už na jaře, zadržení Davida Ratha však do její podoby pomyslně hodilo vidle. Novou kandidátní listinu dnes posvětilo vedení ČSSD ve středních Čechách, zbývá ještě souhlas centrálního vedení strany. Ozývají se ale hlasy, že někteří blízcí spolupracovníci exhejtmana Ratha mají stále významný vliv.

Definitivním kandidátem na post hejtmana Středočeského kraje za ČSSD bude nynější starosta Přímbrami Josef Řihák, hned za ním se o přízeň voličů bude ucházet nový předseda středočeské sociální demokracie Miloš Petera. Současná hejtmanka Zuzana Moravčíková se dostala až na sedmé místo a na jednání krajské konference se ani nedostavila.

To však Řihák, podle kterého se hejtmanka neúčastnila ani sobotního skládání kandidátky, nechápe. Spory kritizuje i bývalý předseda ČSSD ve středních Čechách Richard Dolejš. Ten odmítá, že by v kraji existovaly dvě sociální demokracie. Konečné slovo v potvrzení kandidátů bude mít centrální předsednictvo ČSSD na svém jednání v pátek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …