Středočeské nemocnice obdrží dotace ve výši 36 milionů korun

13.08.2012 22:25

Radní Středočeského kraje dnes přidělili dotace ve výši 36 milionů korun pro nemocnice v Mladé Boleslavi a Benešově. Mladoboleslavská nemocnice za více než sedm milionů korun vybuduje ředírnu látek, které se používají k léčbě nádorových onemocnění.

Středočeské nemocnice obdrží dotace ve výši 36 milionů korun
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

A zkrátka nepřijde ani benešovská nemocnice. Ta bude mít novou magnetickou rezonanci za 39 milionů korun. Krajské dotace z této sumy přitom tvoří částku asi 29 milionů. ČTK to dnes sdělil mluvčí kraje Milan Smutný.

Podle Smutného se v onkologickém centru mladoboleslavské nemocnice ročně provede až 6000 vyšetření, kolem 1200 případů jsou chemoterapie. V tiskové zprávě uvedl, že je nutné oddělení k výrobě látek pro chemoterapii předělat, protože je podle Státního ústavu pro kontrolu léčiv v nevyhovujícím stavu. Kraj proto schválil dotace, které zajistí dodání nové zdravotnické techniky a stavební úpravy v objektu nemocniční ústavní lékárny. Práce se uskuteční od října do prosince, provoz nebude omezen.

Mladoboleslavská nemocnice je spojována s trestním stíháním bývalého hejtmana Davida Ratha. Na začátku září bude Poslanecká sněmovna jednat o jeho dalším vydání ke stíhání, protože policie vyšetřuje výběrové řízení na vybavení nového pavilonu interny za několik desítek milionů korun. Pavilon je těsně před dokončením a otevřen má být na podzim.

Benešovská nemocnice získala na magnetickou rezonanci od kraje dotaci téměř 29 milionů korun, počítá se i se stavebními úpravami objektu, kde zařízení bude. "Rada souhlasila se zdůvodněním, že tento přístroj je zcela nezbytný pro provoz zdravotnických zařízení obdobného typu a velikosti jako benešovská oblastní nemocnice," vysvětlil Smutný. Kraj předpokládá, že se investice brzy vrátí zpět, protože nemocnice podle pojišťoven patří mezi páteřní poskytovatele péče. Kraj si od toho také slibuje udržení vysokého standardu péče pro pacienty z Benešovska.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: nem

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

9:03 Rusové už Ukrajince opravdu ponížili. Proniklo do tisku

Washingtonský Institut pro studium války ještě před pár desítkami hodin naznačoval, že by Rusové rád…